DK: Felesleges időhúzás helyett inkább teszteljenek – Lélegeztetőgépre került egy 67 éves férfi, mert nem kapott időben ellátást

0

Felesleges időhúzás helyett inkább teszteljenek – Lélegeztetőgépre került egy 67 éves férfi, mert nem kapott időben ellátást

 

Napok óta lélegeztetőgépen van mélyaltatásban egy 67 éves férfi, akinek hiába kérték a koronavírus-teszt elvégzését, napokat kellett várnia, hogy mentő érkezzen hozzá.

Mire kórházba jutott, már összeomlott a keringése, a tesztje pedig azonnal pozitív lett.

A feleségét viszont azóta sem vizsgálták ki, hogy elkapta-e a betegséget.

A Demokratikus Koalíció szerint a felesleges időhúzás és bürokrácia helyett most inkább minél több teszt elvégzésére lenne szükség.

Rengeteg panasz érkezik amiatt, hogy mennyire káoszos az egész folyamat, hiányos a tájékoztatás, mennyi időbe kerül, mire egyáltalán elvégzik a tesztet. Az emberek élete nem játék, és a fenti esetből is tisztán látszik, hogy mennyire fontos az azonnali ellátás és kivizsgálás. Egy ilyen betegséggel, mint a koronavírus, nem lehet napokat váratni a fertőzötteket, a járványt csak szigorú intézkedésekkel, ellenőrzéssel,és rengeteg teszteléssel lehet. megfékezni, hogy időben segítséget kaphassanak a betegek.

 

Szerző. László Imre, a DK egészségügyi szakpolitikusa.