DK: Orbán Viktor hazudik az EU-val szemben, hogy itthon mekkora a baj!

0

Nem elég, hogy az Orbán-kormány egyedüliként az egész EU-ban elmulasztotta az érdemi válságkezelést, most ennek a következményeit is megpróbálja eltitkolni az EU elől – mondta el Molnár Csaba EP-képviselő.

A magyar kormány az Európai Bizottsághoz benyújtott konvergenciaprogramjában ugyanis 3 százalékos hiánnyal és “mindössze” 80 ezer új munkanélkülivel számol.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter ehhez képest március végén még azt mondta, hogy biztosan százezres lesz az új munkanélküliek száma, csak az a kérdés, hogy hány százezres.

A Demokratikus Koalíció EP képviselője szerint a kormány vagy fél szembenézni a válságkezelés elmulasztásának következményeivel, vagy szándékosan titkolja az EU előtt, hogy mekkora itthon a baj.

Mindkét lehetőség azt jelenti, hogy a kormány végképp lemondott a magyar munkahelyek megmentéséről. Érdemi válságkezelés, széleskörben elérhető állami fizetéskiegészítés, és elbocsájtottaknak járó bérpótlék nem volt eddig sem, de most már biztos, hogy nem is lesz – mondta.

Majd hozzátette, hogy a magyarok a válságban csak tagadásra, titkolózásra és sikerpropagandára számíthatnak a kormánytól, segítségre nem.

Ez elfogadhatatlan és felháborító.