Döbbenetes: ennyit fogják utaztatni a koronavírus fertőzött betegeket szinte minden megyéből

0

Több mint két órát fogják utaztatni a súlyos koronavírus-fertőzött békéscsabai betegeket, egy új miniszteri intézkedés szerint.

Müller Cecília döntése szerint Budapestre zötykölődhet mostantól minden súlyos koronavírusos beteg.

Ez a békéscsabaiak esetében azt jelenti, hogy több mint két órát kell majd a mentőben töltenie annak, akit Budapestre akarnak szállítani, hiszen jelenleg ez csak közúton lehetséges – ez pedig 200 kilométer!

Budapestre érkezik az összes beteg.

 

Május 8-tól a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézete, és az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe centralizálják a szállítható középsúlyos, súlyos és kritikus állapotú koronavírus-fertőzött betegek ellátását.

A kritikus állapotú betegeknél minden mozgatás komoly kockázatokkal jár. Már akkor is komoly a kockázat, ha csak a szomszéd épületbe történik a szállítás, ezért csak indokolt esetben szokták ezt alkalmazni.
Például, ha a kórházban nincs megfelelő diagnosztikai vagy terápiás lehetőség. Az új rendelkezés viszont olyan esetekben is engedélyezi a mozgatást, amikor erről szó sincs.
A Google szerint a legrövidebb út is 2 óra 13 perc a két kórház között!

Egyszerre tűnik szakmaiatlannak és a súlyos vírusfertőzött betegek esetében életveszélyesnek a fideszes tisztifőorvos döntése!