Döbbenetes és felháborító írást tett közzé a Ladánybene 27 énekese László M. Miksa

A Ladánybene 27 zenekar frontemberének szülei is különböző vakcinát kaptak az első és a második oltáskor. László M. Miksa 78 éves édesanyját és 83 éves édesapját az első fordulóban Modernával, míg a másodikban tévedésből kínaival oltották – tudta meg az Index.

Nem szeretném, ha az eset politikai felhangot kapna vagy az oltásellenességet erősítené, egyszerűen csak arra kívánom felhívni a figyelmet, hogy mindenki minden esetben nézze meg, mit kap

– hangsúlyozta érdeklődésünkre László M. Miksa, hozzátéve, hogy mérhetetlenül felháborodott az eset miatt.

Egy héttel a második után jöttek ki a tüneteik… hasmenés, hányás, ízületi fájdalmak és a vérnyomás az egekben… nap mint nap feszülve várjuk az emberkísérlet eredményét

– fogalmazott a zenész, aki szerint emberi hiba történt, de bízik benne, hogy további vizsgálatokkal kizárhatják az esetleges szövődmények lehetőségét.

Kedden derült fény egy hasonló esetre, amikor a kínai Sinopharm vakcinája után másodjára a brit-svéd gyártó, az AstraZeneca vakcinájával oltottak be egy magyar házaspárt.

Összecserélték a vakcinákat egy hetvenes magyar házaspár oltásánál

Az Index korábban megírta, hogy az immunológiában régóta ismert a „kombinálás” módszere, amit a szaknyelv „heterológ prime-boost”-nak nevez, a vizsgálatok eredménye hatékonyság és biztonságosság tekintetében néhány hónap múlva várható.

Addig erre nincs konkrét garancia, tehát azt sem lehet jelenleg megmondani, hogy ez a módszer biztonságos vagy hatékony-e.

Emellett arról is hírt adtunk, hogy az Egyesült Királyság egészségügyi minisztériuma elindította az első hivatalos klinikai vizsgálatot, amely arra keresi a választ, hogy van-e értelme különböző gyártók vakcináit egymással keverni.