Döbbenetes tények szivárogtak ki az állítólagos szexuális erőszakot állító jobbikos élettársnőtől

Először szólalt meg nyilvánosan V. Anita, akit egy tavalyi jobbikos eseményen meg akartak erőszakolni. A 24 éves nő jobbikos Szilágyi György élettársa. A Blikknek azt mondta, hogy becsalták egy szobába, rázárták az ajtót, majd az egyik jobbikos erőszakoskodni kezdett vele. Gyüre Csaba, a párt Szabolcs megyei elnöke meghallotta a kiáltozását, és a segítségére sietett. A mai napig nem tudta feldolgozni a történteket, azon gondolkodik, hogy pszichológushoz fordul.

Azért nem fordult rögtön a rendőrséghez az eset után, mert előbb a párton belül próbált választ kapni kérdéseire.

„Azért csak a párton belül kértük a választásokig az elkövetőkkel szembeni következmény alkalmazását, mert nem akartam terhelni az összellenzék választási kampányát ezzel a súlyos üggyel, pedig az elkövetők bocsánatot sem voltak hajlandók tőlem kérni.”

V. Anita itt elkövetőkre utal, míg az eddigi információk szerint egyetlen támadója volt. Azt is elmondta, hogy a botrány kirobbanása óta rengeteg támadás érte, sokan bírálták, amiért felvállalta a történteket. Meglepte viszont, hogy a Fidesz női képviselői kiálltak mellette.

Május elején számolt be a kormányközeli sajtó, hogy Szilágyi György volt alelnök élettársa azt állítja: decemberben egy vidéki jobbikos eseményen egy korábbi jobbikos polgármester megpróbálta megerőszakolni. Az ügyben személyi szabadság megsértése bűntettének gyanúja miatt nyomoz a rendőrség.

A kormányközeli sajtóban megjelent hírek szerint Jakab Péter, a Jobbik elnöke és kabinetfőnöke, Molnár Enikő megpróbálta eltussolni az ügyet.

Jakab a Telexnek adott interjújában ezt tagadta, és nem érti, Szilágyi György vagy az élettársa miért nem fordult azonnal a hatóságokhoz, miután állítása szerint megpróbálták megerőszakolni egy jobbikos rendezvényen, de ha bebizonyosodik, amit mond, az erőszakoskodónak nincs tovább helye a közösségben.

Ahogy Szilágyi György jövője is kérdéses, miután Jakab szerint belsős leveleket szivárogtatott ki az ex-jobbikos Varga-Damm Andreának.