Döbbenetes veszteséggel zárt a fideszes Pesti TV – Persze mert a kutya sem nézi a mocskos propagandát!

Ezért nem fizetik a dolgozókat!

 

A fideszes és szélsőjobbos csatorna azóta is anyagi gondokkal küzd.

 

Lezárta első, csonka üzleti évét a fideszes keménymagnak szóló csatorna, a Pesti TV. Az üzemeltető Progress Média Hungary Kft. közel 68 milliós nettó árbevételt ért el a tavalyi csonka évben, ugyanakkor jelentős, 500 millió forintos veszteséget könyvelhettek el – derül ki a vállalat pénzügyi beszámolójából.

A vállalkozást tavaly májusban hozta létre Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor barátjának pénzét is felhasználva Vaszily Miklós, a TV2 Média Csoport elnöke, az Indexet tulajdonló Indamedia társtulajdonosa. Az új tévécsatorna ősszel kezdte meg a sugárzást, és bár az indulás nagy sajtóvisszhangot kapott, mégis meglehetősen kevés néző választotta a Pesti Tv-t napközben és esténként. Decemberben arról írt a Media1, hogy 37.934 nézőhöz jutottak el (reach), közönségarányuk pedig 0,05 százalék volt egész napos nézettséget tekintve, de főműsoridőben sem voltak sokkal jobbak a számaik, erről itt írtunk részletesen.

A gyenge nézettséghez idén még a csatornát gazdaságilag nehéz helyzetbe hozó új adószabályok is társultak. Legalábbis az adóterheik növekedésével magyarázta Huth Gergely a csatorna programigazgatója lapunknak, hogy gyűjtést indítottak nézőik körében, valamint azt, amikor a Media1 megírta,  hogy már annyira üres volt a kassza, hogy a munkatársak fizetését is vissza kellett tartani egy időre.

Huth Gergely (balra) és a Pesti TV stábjának néhány tagja
Huth Gergely (balra) és a Pesti TV stábjának néhány tagja. Fotó: Pesti TV youtube

 

Huth Gergely a magas adóterhek mellett arra hivatkozott, hogy a jobboldali médiatérben olyan sok a szereplő, hogy sokaknak kell osztozkodniuk a pénzeken.

A Pesti TV tavalyi félmilliárdot kitevő veszteségét az okozhatta, hogy a csatorna elindítása jelentős beruházással járt.

 

Pesti TV

via. Media1