Döbbenetes videó került nyilvánosságra, egymás hegyén-hátán tárolták a koronavírusban elhunyt emberek testeit Szentendrén

Kegyeletsértő módon, egymásra pakolt nyitott koporsókban tárolták az elhunytakat a szentendrei halottasházban. A megdöbbentő állapotokról videó is készült, amelyet Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő hozott nyilvánosságra. Szentendre polgármestere azonnali vizsgálatot kezdeményezette az ügyben.

Drámai videó jutott el hozzám, amelyen az látszik, hogy a szentendrei halottasházban annyi az elhunyt, hogy egyszerűen nem férnek el a holttestek. Megdöbbentő és kegyeletsértő módon a koporsókra nem tették rá a fedelet, hiszen akkor a plafonig érnének az elhunytak.

– idézi Hadházy Ákos pénteki posztját a Szentendre.hu.

A helyi újság szerint Fülöp Zsolt, a város polgármestere a videón látható állapotok miatt vizsgálatot rendelt el, és soron kívüli tájékoztatást kért a temetési szolgáltatást ellátó cégtől.

A polgármester pénteken helyszíni szemlét tart a halottasházban a Polgármesteri Hivatal, a járási Népegészségügyi Intézet és a rendészet bevonásával.

Fotó: Szentendre.hu