“Döbbenetesen”megnőttek a kórházi várólisták!

Akinek nem tetszik, próbálkozzon a magánegészségügyben egy vagyont fizetve. Az egy évvel ezelőtti állapothoz képest is számos helyen kétszeres, háromszoros a várakozási idő.
Erről sem fog hallani az M1 híradójában, pedig egészen borzasztó számok, az egy évvel ezelőttihez képest is számos területen kétszeres, háromszoros a várakozási idő. De ne feledjük, Orbán Viktor szerint a nyugat-európai egészségügy annyira rossz, hogy minket akarnak másolni. Valóban?
Ahogy a második és a harmadik hullám között, most ismét megvizsgálta a Pénzcentrum, hogyan alakultak a kórházi várólisták. Tavaly nyárhoz képest nem ritkán a duplájára, triplájára nőtt a várakozási idő, és január óta egyes műtétekre már kétszer annyian várnak, mint fél éve. Például laparoszkópiás epekőműtétre egy éve még csak 127 nap volt az átlagos tervezett várakozási idő, ez év januárjában már 177 napot kellett várni. Jelenleg csaknem egy év, 351 nap várakozásra számíthatnak a betegek.
Szaruhártyaműtétre, urológiai kisműtétekre, kézsebészeti, alagút szindrómák műtétjeire, emlőműtétekre, artroszkópos műtétekre, nőgyógyászati plasztikákra, mandula- és orrmandula-műtétre kevesebbet kell az előirányzat szerint várakozni, mint fél évvel korábban.
Az operatív törzs február 3-án jelentette be, hogy a november 10-én érvénybe lépett felfüggesztés után újra visszatérnek az egynapos ellátások az egészségügyben. A köztes időben viszont csak a sürgős operációkat, illetve azokat a műtéteket lehetett elvégezni, amelyek halasztása súlyos, maradandó károsodással járt volna.