Dobrev: A kormány semmit nem tanult az előző évből!

A DK EP-képviselője szerint a kormány semmit nem tanult az előző évből és megint nem hallgatott a járványügyi szakértőkre.

 

„Újabb szörnyű adatok, három nap alatt 304 magyar ember halt meg koronavírusban, és több mint 21 ezren fertőződtek meg. Ha ezt egy másik országról mesélik, el sem hiszem. A Covid19-cel kórházban kezeltek száma, a lélegeztetőgépen lévők száma megközelíti az éppen egy évvel ezelőtti számokat. A járványban elhunytak száma ismét őrjítően emelkedik”

 

– kezdi Facebook-bejegyzését Dobrev Klára, aki szerint a kormány semmit nem vesz észre az egyre romló adatokból.

 

A politikus úgy véli „ismét elmaradt a felkészülés, ismét nem hallgatott senki a járványügyi szakmára, a kórházak ismét agyonterheltek, és ismét orvosi beavatkozásokat kell elhalasztani”.

„Semmi jele annak, hogy a kormány megértené a helyzet súlyosságát és cselekedne”

 

– fogalmazott Dobrev.

 

A politikus felhívta arra a figyelmet, hogy a nemzetközi tapasztalatok azt mutatják, hogy az államilag szervezett és finanszírozott tesztelés és kontakt-kutatás a legsikeresebb módja a vírus feltartóztatásának.

 

„A saját unortodoxiájába beleszerető magyar kormány egyikre sem hajlandó. Attól tartok, hogy a mögöttünk hagyott tragikus évből a kormány megint semmit sem tanult, és ismét világelsők lehetünk – kimondani is szörnyű – a járványban elhunytak számában”

 

– zárta sorait Dobrev Klára.

 

Forrás: Facebook