Dobrev Klára: A kormány ne szórakozzon az orvosokkal!

Néhány napja osztottak meg egy videót arról az élet-halál harcról, amiben a dunaszerdahelyi kórház orvosai, ápolói és betegei küzdenek a Coviddal. Rémisztő, sokkoló, szívszorító, de sajnos ez a valóság. Magyarországon is itt van a harmadik hullám, és nem sok jóval kecsegtet. Olvasom a híreket, beszélgetek orvosokkal, szakemberekkel és sajnos nem tudok megnyugodni.
A magyar egészségügyi dolgozók lassan egy éve nem pihennek. Végtelenül elfáradtak, túlterheltek, egyik túlórából esnek a másikba, de kitartanak. Minden nap egyre nehezebb, de sajnos most még azzal is küzdenek, hogy mi lesz az egészségügyi átalakítás miatti új szerződésükkel.
Végtelenül tisztességtelen, megalázó, hogy a kormány a járvány harmadik hullámában ilyen méltatlan helyzetbe hozta az egészségügyi dolgozókat. Eddig csak hitegették, bizonytalanságban tartották őket, most pedig bedobták közéjük a gyeplőt. Ha most a tisztességes megállapodások hiánya miatt tömegesen mondanak fel az orvosok, összeomlik az egészségügy. Ez pedig Orbán Viktor és Kásler Miklós személyes felelőssége lesz.

 

 

 

forrás. Dobrev Klára, a DK EP-képviselője.