Dobrev Klára: Aki nem Magyarországon él, ne szóljon bele a hazai oktatásba

Dobrev Klára: Aki nem Magyarországon él, ne szóljon bele a hazai oktatásba

Először a DK jelöltje szólalt meg, és arra kérdésre, hogy mi a különbség a két fél programja között, azt mondta: Márki-Zay Péter konzervatív világlátású és ez tükröződik a programjában is. Dobrev Klára szerint azonban most az országnak baloldali programra van szüksége.

Ha progresszív baloldali kormányprogrammal állunk elő, akkor az a közös kormányzást is efelé fogja majd terelni. A szavazók arra akarnak szavazni, aki elhozza nekik az igazságosságot.

Az adórendszer kérdésében Dobrev Klára utalt arra, hogy az nála kétkulcsos lesz, egymillió forint fölötti havi jövedelmekre vonatkozik a felső kulcs. Nem tudja, hogy Márki-Zay pontosan melyiket támogatja jelenleg ezek közül. Az alsó kulccsal pedig egyértelműen a kis keresetűeknek kell segíteni és csökkenteni kell az adójukat.

Aki nem él Magyarországon, az ne szóljon bele, hogy milyen legyen a hazai oktatás, egészségügy. A határontúli magyaroknak ahhoz kell, hogy joga legyen, hogy bele tudjanak szólni: miként támogassák őket, vagyis a határontúli szervezeteket Magyarországról.

Az euró bevezetésével kapcsolatban a DK miniszterelnök-jelöltje felhívta a figyelmet, hogy az euró bevezetésének kritériumai is változtak az elmúlt évek alatt. Ennek ellenére jelenleg a gazdaság nehéz helyzetben van.

A következő ciklus végéig, vagyis 2026-ig, meg kell teremteni annak feltételeit, hogy bevezethessük az eurót. Azok az országok, akik velünk egy időben csatlakoztak az unióhoz, nekik már majdnem mindenütt eurójuk van. A rezsiköltségeket sávossá kell tenni, és itt is a legszegényebbeket kell támogatni.

Dobrev Klára kérdésre válaszolva azt mondta, hogy elfogadja a miniszterelnök-jelölti szavazás végeredményét.