Dobrev Klára bemutatta a főpolgármester-jelöltjét: Kálmán Olgát

0
Kálmán Olga beszáll a politikába, a tévés műsorvezető a DK-s Dobrev Klára biztatására elvállalta, hogy főpolgármester-jelölt legyen. El tudja képzelni, hogy Orbán Viktorral tárgyal, és nem csak bólogatni fog.

„Olyan főpolgármester-jelöltet szeretnék a budapestiek figyelmébe ajánlani, aki megalkuvás nélkül és kőkeményen küzd Orbán rendszerével és Tarlóssal szemben” – mondta csütörtökön rendkívüli sajtótájékoztatóján Dobrev Klára, a DK EP-listavezetője. Majd bemutatta, kit ajánl Budapest élére: Kálmán Olga tévés műsorvezetőt.

A főpolgármesteri előválasztáson és októberben szavazzanak Kálmán Olgára!

Dobrev azt mondta róla: “nem megosztja, hanem egyesíti a szavazókat, nem párttag, nem is volt pártnak tagja soha, biztató jövőt jelenthet, akire rászavaznának, Budapest levegője szabadabb lesz. Olyan főpolgármester-jelöltet, aki küzdeni fog, hogy szabadon sétálhassunk a városban, fel fog lépni mindenfajta mutyival szemben, vigyázni fog a budapestiek pénzére.”

A DK élőben közvetítette a bejelentést.

Dobrev azt mondta, hogy a DK támogatja az előválasztás győztesét, és reméli, hogy Kálmán Olga lesz a nyertes. Karácsony Gergely DK-s támogatása csak az első előválasztásra szól, és a helyzet annyiban is változott, hogy a Momentum is új jelöltet jelentett be. Gyurcsány Ferenc múlt héten még azt mondta, hogy kiállnak Karácsony Gergely mellett. Dobrev most azt mondta, tájákoztatták a politikai partnereket a DK új álláspontjáról.

Kálmán Olga nemcsak bólogatna Orbán Viktorral

Kálmán Olga azt mondta: azért Dobrev Klára mutatta be, mert nagy szerepe van, hogy vállalta, és egyetért azzal, hogy új szereplők lépjenek színre, és több nő kell a politikába. “Minden budapesti jelöltje szeretnék lenni” – mondta Kálmán.

Független jelölt vagyok a DK biztatására, Klára biztatására.

A tévés műsorvezető azt mondta, hogy sokat töprengett ezen a lépésen, de az EP-választás alapján úgy látja, hogy a budapestiek változást kívánnak. Kálmán azt mondta, hogy a HírTV-s távozása óta több mindent csinált: könyvet írt, tanított, blogolt Dobrev Klárának, beindította a saját Youtube-csatornáját.

Ugyanakkor sokan biztatták, hogy szálljon be a politikába. Kálmán szerint számára most a legfontosabb, hogy visszaadja Budapestet a budapestieknek. Kálmán azt mondta, bárkivel szívesen leül vitázni” “hallgassuk meg egymást, érveljünk, ez az egész lényege”.

El tudják képzelni, hogy szemtől szembe tárgyalok Orbán Viktorral? Szemtől szemben tárgyalok? Én el. És nem csak bólogatni fogok.

Ami a programot illeti: Kálmán azt mondta, hogy Budapesten élő emberként jól ismeri a város problémáit, ilyen értelemben van programja. Mivel évtizedek óta a közélettel foglalkozik, újságíróként van rálátása a politikai és gazdasági ügyekre. A végleges, írott programját később fogja kialakítani, miután találkozott és beszélgetett a budapesti választókkal.