Dobrev Klára: Én arra vállalkoztam, hogy lemossuk a gyalázatot!

“Betelt a pohár. Az európai adófizetők, az Európai Parlament megértette az Európai Bizottsággal, hogy Magyarországon a korrupció rendszerszerű és olyan méreteket ölt, hogy az európai támogatások Orbán egy szűk körének zsebébe vándorolnak. Betelt a pohár, ami annyit jelent, hogy addig nem is fizetnek Magyarországnak, amíg a Orbán a korrupciót fel nem számolja, ahogy Reynders uniós biztos elmondta.
Magyarország monumentális összegektől esik el, és mindez Orbán bűnei miatt. Ma „csak” a helyreállítási alapot nem kapjuk meg, de mivel a mostani döntés alapjául szolgáló magyar korrupció nem fog megváltozni, ugyanilyen döntésre számíthatunk ősszel is. Beszéljünk világosan: akkor kapnánk ismét támogatást, ha a kormány felszámolná a korrupciót. Ám ismerjük Orbánt: nem fog megszabadulni Polt Pétertől, nem teszi átláthatóvá a pályázatokat, nem csatlakozik az Európai Ügyészséghez, egyszóval nem fog tenni semmit.
Én pedig arra vállalkoztam, hogy lemossuk a gyalázatot: 2022 tavaszát követően felszámoljuk a NER-t, a korrupció melegágyát. A magyar név megint szép lesz, és ismét rá fogunk szolgálni arra, hogy más országokhoz hasonlóan tovább kapjuk a támogatásokat. Előre szólok: Az Európai Unió a támogatást az egész magyar népnek adja, és garantálom, hogy ez így is lesz. Erre is vállalkoztam, és ezt is fogom tenni.
🇭🇺🇪🇺