Dobrev Klára érdekes anyagot adott át az Európai Parlament képviselőinek!

0

Rendkívüli tájékoztatás a DK EP-képviselőjétől.

FRISSÍTVE

Cikkünk megjelenése után a brüsszeli Politico arról írt, hogy a JURI-bizottság négy pontban sorolta aggályait Trócsányi Lászlóval kapcsolatban, és mily meglepő, mind a 4 pont megtalálható és olvasható a DK feljelentő levelében. Eszerint a szakbizottság kritika és kérdés, ellenvetés nélkül átvette a DK vádjait, és azokat használta fel Trócsányi László ellen. Íme a négy pont, amely teljesen egybecseng a DK képviselőknek írt levelével.

1. A Politico szerint a bizottság arra hivatkozott, hogy egyértelmű Trócsányi László kapcsolata a Nagy & Trócsányi ügyvédi irodával. A DK már a levelében egyértelműsítette: Trócsányi tulajdonosként is részt vett a Nagy & Trócsányi ügyvédi iroda munkájában.
2. JURI-bizottság: Aggályosak Trócsányi László orosz kapcsolatai, különös tekintettel arra az ügyre, mikor az amerikai kormány kérésének dacára Oroszországnak adtak ki két orosz fegyverkereskedőt, egyiküket később szabadon is engedték.
DK-levél: “2016-ban a magyar hatóságok két orosz fegyverkereskedőt tartóztattak le, akik elavult magyar katonai felszerelést vittek illegálisan Mexikóba a drogkartellnek, Magyarország ezután nem az amerikai hatóságok kiadatási kérelmének tettek eleget, hanem Putyin Oroszországába adták ki a fegyverkereskedőket, ahol természetesen szabadon engedték őket.
3. JURI-bizottság: Trócsányi igazságügyi miniszterként szerepet játszott abban, hogy 2018-ban a Nagy és Trócsányi Ügyvédi Iroda Paks II-vel kapcsolatos megrendelést kapjon.
DK-levél: “Trócsányi ügyvédi irodája a magyar államot képviselete az Ausztria által a paksi atomerőműnek nyújtott támogatással összefüggésben indított jogi folyamatban, amelyet Vlagyimir Putyin Oroszországa finanszíroz”.
4. A JURI-bizottság negyedik pontja is az ügyvédi irodára vonatkozott, amelyet részletesen tárgyaltak Dobrevék a képviselőknek küldött levelükben.

A JURI-bizottság tehát egyértelműen felült a DK keddi agitációjának.

Szép volt Klára!