Dobrev Klára: Kőkeményen le kell bontani és kőkeményen meg kell bünteti az Orbán rendszert

Az esős idő ellenére sokan gyűltek össze péntek délután a Demokratikus Koalíció előválasztási rendezvényén. Érződött a kormányváltó hangulat.

Az előválasztást megelőző napon a DK miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára beszédében mindenkit arra buzdított, hogy menjen el szavazni az előválasztáson. És természetesen arra is, hogy támogassuk őt és a Demokratikus Koalíció jelöltjeit.

A kormányváltás kézzel fogható közelségbe került.

Dobrev Klára határozottan kijelentette, hogy az ellenzéki összefogással és az előválasztás elindulásával most már minden feltétel adott a Fidesz leváltásához, ez nem vágyálom többé, hanem valóság.

Végre elérkezett az idő, hogy nem álmodozunk, hanem realitásról beszélünk. Az összefogás végre megteremtette az esélyét annak, hogy jövő áprilisban leváltsuk az Orbán-kormányt.

A miniszterelnök-jelölt szerint a győzelem csak rajtunk múlik. Az előválasztás az első felvonása lesz a küzdelemnek, amiben legyőzzük a Fideszt. A feladatunk most az, hogy kiválasszuk azt a csapatot, akiket ellenük indítunk. Ők fognak képviselni minket 2022-ben a választáson, és utána az új kormányban és az országgyűlésben.

A 2022-es választás után kezdődik a neheze.

A DK-s miniszterelnök-jelölt szerint a Fidesz politikai leváltása csak a kezdet lesz, hiszen Orbánék be vannak ágyazódva, mélyállamot építettek ki. Rámutatott, hogy egy normális országban a kormányváltás után rögtön el lehetne kezdeni megvalósítani azt a politikát, amiről beszélnek: azt, hogy ne csak a kivételezetteknek, hanem a többségnek legyen jó itt élni.

Ahhoz, hogy leváltsuk Orbán rendszerét, ahhoz kőkeményen, határozottan, szakszerűen, egy pillanatra sem meginogva, nem remegő térdekkel, hanem határozott hanggal kell elkezdeni kormányzással lebontani Orbán rendszerét.

Orbán és bandája nem egyszerű bűnözők: nem egyszerűen csomagolnak, nem egyszerűen viszik és lopják el, ami mozdítható, hanem azt is, ami nem. Viszik az egyetemeket, az autópályákat, a kaszinókat, az áramszolgáltatót – sorolta a példákat a miniszterelnök-jelölt. Ezen kívül arra is készülnek, hogy hogyan lehet majd a következő kormányt akadályozni. Dobrev Klára véleménye határozott ebben a kérdésben:

“Aki nem számolja fel Orbán rendszerét, aki nem számol le az Orbán-rendszerrel, azzal Orbán fog leszámolni.”

 

Ezt Dobrev Klára nem fogja engedni. A hogyan kérdésére a Fidesz által elfogadott Alaptörvényből származó öt mondattal válaszolt: Magyarország független, demokratikus jogállam. Magyarország államformája köztársaság. A közhatalom forrása a nép. A nép a hatalmát választott képviselői útján, kivételesen közvetlenül gyakorolja. És a legfontosabb:

Senkinek a tevékenysége nem irányulhat a hatalom erőszakos megszerzésére, gyakorlására, illetve kizárólagos birtoklására. Az ilyen törekvésekkel szemben mindenki jogosult, sőt köteles fellépni.

Hiába kötötték kétharmadhoz Polt Péter legfőbb ügyész kinevezését, akinek legfontosabb feladata a fidezes gazemberek gazemberségeit eltussolni. Hiába kötötték kétharmadhoz a fideszes Médiatanács megváltoztatását, akik ellehetetlenítik a független sajtót, és akik miatt folyamatos hazug propagandát ömlesztenek ránk a köztévéből. Vagy hiába kell kétharmad a fideszes pártkatonákkal teletömött Költségvetési Tanács feloszlatásához, akik megakadályozhatnák az új kormányt abban, hogy megemelje a nyugdíjakat, a családi pótlékot.

A fideszes szervezeteknek akár egyszerű többséggel is neki kell menni, mert csak így lehet felszabadítani Magyarországot.

Dobrev Klára arra vállalkozik, hogy lebontja a fideszes mélyállamot, lebontja a Fidesz korrupt rendszerét, lebontja Orbán rendszerét!

via