Dobrev Klára: Meghalt egy ember! – drasztikus írás

0

“Meghalt egy ember. A koronavírus első áldozata. Részvétem a családnak, barátoknak, minden szerettének. Látom és hallom a lopakodó félelmet magam körül. Meddig tart? Hány embert veszítünk még el? A félelem megbéníthat, ám cselekvésre is ösztönözhet.
Mindenki fél, bevallom, magam is. Félelmemnél azonban a féltés erősebb. Féltem szeretteimet, barátaimat és miért tagadnám, féltem az országomat. A félés és a féltés azonban meg is tudja sokszorozni erőnket! Tudom, nem könnyű hosszasan a négy fal között maradni, mégis, az idősebbek, ha tehetik, ne mozduljanak ki! Tudom azt is, hogy a tétlenség lélekölőbb és fárasztóbb tud lenni az egész napos tevékenységnél. Arra bátorítanék ezért mindenkit, segítse egymást ötletekkel, olvasnivalóval, jó filmekkel. Azt kérem a fiatalabbaktól, nézzenek körül környezetükben, van-e a szomszédjában olyan idős néni vagy bácsi, akit eddig talán észre se vett, de ma talán segítségre szorul. Egy-egy bevásárlás, ügyintézés most életet menthet.
Nehéz, embert próbáló, gyakran szívszorító időszak kezdődik és azt sem tudjuk, meddig tart, mennyi fájdalmas áldozatra kell felkészülnünk.
Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra! Vigyázzunk hazánkra!”

Szerző. Dobrev Klára (DK) EP-képviselő.

Meghalt egy ember. A koronavírus első áldozata. Részvétem a családnak, barátoknak, minden szerettének. Látom és hallom a…

Gepostet von Dobrev Klára am Sonntag, 15. März 2020