Dobrev Klára: NEM EGYSZERŰEN CSAK KORMÁNYVÁLTÁSRA KÉSZÜLÜNK, HANEM A RENDSZER MEGDÖNTÉSÉRE, MÁSKÜLÖNBEN ORBÁN HÁROM HÓNAP MÚLVA VISSZAJÖN

Interjút adott a DK miniszterelnök-jelöltje a Jelen című lapnak ahol elmondta, hogy nem csak egyszerűen csak kormányoznunk kell hanem a Fidesz rendszerét is meg kell döntenünk. Ha ez nem sikerül, akkor Orbán három hónap múlva akár vissza is jöhet.

Interjú:

  • Ellenfele, Márki-Zay Péter azt mondja, hogy retteg az ön győzelmétől. Ebben két állítás is rejlik: az egyik, hogy reális esélye van a győzelemre, a másik pedig, hogy önnel lehetetlen a kormányváltáshoz szükséges bizonytalanokat megszólítani.

Én nem rettegek Márki-Zay Pétertől, nemrégiben kávéztam vele, nagyon kellemesen elbeszélgettünk. De értem a kérdést. Az előválasztás verseny. A választók döntenek rólunk. Rólam már minden jót és rosszat elmondtak, miként elmondták Jakab Péterről, Karácsony Gergelyről, Márki-Zay Péterről és Fekete- Győr Andrásról is, így minden szavazó mindenkiről mindent tud, amikor leadja szavazatát, és mi jelöltek a választók ítéletét el fogjuk fogadni, és a győztes mögé mindenki beáll. Sajnos az országgyűlési választásokon már nincsenek meg a döntéshez szükséges információk, mert azoktól Orbán Viktor elzár bennünket.

 

  • De a két választást annyiban mindenképp érdemes megkülönböztetni, hogy az előválasztás elsősorban a mozgósítási képességről szól, míg a másik ennél jóval többről, a bizonytalanok megszólításáról is.

Szerintem mindkettő többről szól, hiszen az a jelölt tud mozgósítani az előválasztáson is, akinek megvan a kellő programja, s olyan az egyénisége, a karaktere, amely kellőképp hiteles Orbán Viktor legyőzéséhez, majd a kormányzáshoz. Az ellenzéki sokaság győzelmet akar. És a pártszimpátiát, ahogy az az önkormányzati választásokon már kiderült, felülírja a NER legyűrésének, a győzelemnek a vágya. Az emberek bölcsen döntenek. És erre szükség is lesz, mert nem egyszerűen csak kormányváltásra készülünk, hanem a rendszer megdöntésére. Máskülönben, ha ezt nem tesszük meg, Orbán három hónap múlva visszajön, és akkor újabb évtizedet vesztegetünk el. Erőt kell mutatni, erős kormányzásra van szükség.

 

A teljes interjú itt olvasható tovább.