Dobrev Klára rendkívüli sajtótájékoztatója!

0

A DK egyetért a szakszervezeti minimálbér-emelési követeléssel – a hosszútávú megoldás az európai minimálbér bevezetése lesz

Újratárgyalná a kormánnyal a tavaly megkötött kétéves bérmegállapodást a Magyar Szakszervezeti Szövetség, mert ha minden így marad, a magyar minimálbér lesz a legalacsonyabb az egész EU-ban.

Szlovákia, Lengyel-, Cseh- és Horvátország már fényévekkel megelőz minket, jövőre Bulgária és Románia is elénk kerülhet.
A Demokratikus Koalíció egyetért a Magyar Szakszervezeti Szövetséggel: azonnal legalább 10%-kal kell emelni a minimálbért, ha nem akarjuk, hogy a Fidesz 1-2 év múlva már Románia utoléréséről költsön hagymázas meséket. De ez csak tűzoltásra elég:

a DK szerint az egyetlen hosszútávú megoldás az európai minimálbér bevezetése lehet.

Nem vagyunk egyedül, az európai minimálbér terve napról napra egyre több támogatót szerez az EU-ban. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság megválasztott elnöke arról tájékoztatott, hogy az első 100 napjában konkrét javaslatot fog benyújtani az európai minimálbérre vonatkozóan.

Azért dolgozom, amire az EP-választáson felhatalmazást kaptunk: el fogjuk érni, hogy a mi munkánk is érjen annyit, mint bármely más európai emberé; nekünk, magyaroknak is járnak az európai bérek!

 

Szerző.: Dobrev Klára
az Európai Parlament alelnöke
DK