Dobrev Klára szerint keményen ostorozni fogják az EU-ból Orbán Viktort!

0

A DK európai parlamenti képviselője szerint a kormányfő kemény évek elé néz.

A Népszava hétfői cikke szerint a kormány arra készül, hogy lealkudjon az uniós büntetésekből. A reménytelen számlákat már ki sem küldik Brüsszelbe, a költségvetés inkább lenyeli ezek költségét – fogalmazott a lap.

Dobrev Klára a Klubrádióban reagált arra, hogy a kormány próbál alkudozni Brüsszellel a korrupció miatti büntetésről. A DK európai parlamenti képviselője szerint ez

nyílt beismerése annak, hogy loptak, csaltak, hazudtak.

Szerinte az EU egyre komolyabban ellenőrzi a magyar kormány köreihez köthető korrupciós botrányokat a be nem nyújtott számlák, a készülő jogszabályok és a 7-es cikkely előkészületei alapján.

Dobrev a műsorban úgy fogalmazott, hogy szerinte “nem véletlenül mondta a volt finn nagykövet, hogy Európa egyik legkorruptabb országa Magyarország.” Ráadásul Dobrev Klára szerint a következő költségvetésben sokkal kevesebb pénz érkezik, ha a kormány nem hajlandó a bírói, ügyészi függetlenséget garantálni.

Dobrev Klára Orbán Viktor vesszőfutására számít a következő években. Ezt a készülő jogszabálytervezetekre és a 7-es cikkely élesítése körüli előkészületekre alapozva mondja, valamint arra, hogy az Európai Tanács soros elnöki tisztét betöltő finneknél az egyik legfontosabb kérdés a jogállamiság

– írja a Klubrádió.hu.

A teljes beszélgetés ITT hallgatható meg.

olkt.hu