Donáth Anna: emberek, mozduljunk meg a Balatonért!

0

AZ ÖNKÉNYURAK MINDIG IS LOPTÁK A BALATONT

A Balaton történelme során többször is megszenvedte már a politikusok kisajátító nyomulását. Mintegy hetven évvel ezelőtt Aliga lakóit Rákosi Mátyás és a pártvezetés igényei miatt szinte pár óra alatt telepítették ki otthonaikból. Ekkor kezdték el kiépíteni az önkényurak elzárt luxusparadicsomát, idővel pedig az MSZMP kiterjedt üdülő-komplexuma nyaraltatta a legmagasabb szintű elvtársakat ugyanitt.

Ma már ehhez nem kell erőszak sem: adóforintjainkat és az EU-s forrásokat odaadják a miniszterelnök barátainak és családtagjainak, akik egyszerűen megveszik a Balatont. Igen, lassan „a” Balatont. A NER-nek már nem is elég egy pártüdülő, nem elég tucatnyi szálloda: addig nem nyugszanak, míg a Balaton Orbán Viktor kerti medencéje nem lesz.

De csak átmenetileg. A Balaton életében ugyanis villanásnyi epizód lesz a fideszes körbekerítés: huszonkétezer éve létezik a tó. A magyar társadalom, a most itt élők számára viszont fontos, hogy még hány balatoni nyarat tud ellopni tőlük a NER. A Balatonról kiszoruló hétköznapi polgárok érdekében, a mindannyiunkat megillető Balaton érdekében védelmezzük a maradék szabadstrandokat. Ezért petíciót is indítottunk, amit a Balaton mellett személyesen, illetve ezen a linken online is alá tudsz írni. Kemény munkával, még több erőt gyűjtve pedig közösen fogjuk elzavarni a kormányt, és visszaszerezzük a Balatont, illetve alkotunk olyan törvényi garanciákat, amelyek megnehezítik, hogy bármely hatalom újra megpróbálja kisajátítani a közös kincsünket.

Mert a magyar tenger nem magántenger!

https://balaton.momentum.hu