Donáth Anna szerint az EU-s források elvonása sem fogja tudni megdönteni Orbán hatalmát

A Momentum EP-képviselője figyelmeztetett, a 3000 milliárdos EU-s pénz ügyét a kormány előbb-utóbb megoldja, senki ne várja, hogy majd ebbe bukik bele Orbán rendszere. Ezért ugyanis dolgozni kell.

 

Szerinte nem tanácsos ilyen, elnagyolt illúziókba ringatnia magát az ellenzéki közvéleménynek, a most vitatott 7,5 milliárd eurós (mintegy 3000 milliárd forintos) RRF-forrás és jogállamisági problémák kérdésére ugyanis minden bizonnyal kompromisszumos megoldás fog születni a magyar kormány és az Európai Unió között.

„Mondjuk ki az igazságot: az Európai Bizottság mai bejelentése fenyegetésnek látszó időhúzás, melynek végén a kormány meg fogja kapni az EU-s pénzeket. A Bizottság feltételei teljesíthetők, és ahogy korábban jósoltam, nem fogják alapjaiban megrengetni a NER rendszerét. A 3000 milliárdos büntetés így csak a médiának és a közvéleménynek szóló bizonygatása annak, hogy szigorúan veszik a magyar kormány 12 éve tartó lopásait. A valóság az, hogy az uniós támogatások ennek a hercehurcának a befejeztével végül többé-kevésbé hiánytalanul meg fognak érkezni”

– fogalmazott bejegyzésében Donáth.

Azon pedig, hogy az Európai Bizottság ismét gyengekezű az Orbán-kormánnyal szemben, szerinte nem érdemes szörnyülködni sem.

„Nem az EU fogja helyettünk megdönteni a NER-t”

– szögezte le.

 

Forrás: Népszava.hu