Döntött a MOB: nem veszik el Borkai Zsolt életjáradékát!

0

A törvényjavaslat nincs megfelelően előkészítve, nincs összhangban az olimpiai eszmével, és az alkotmányos jogokkal sem

– ezt reagálta mai ülésén a Magyar Olimpiai Bizottság Steinmetz Ádám, jobbikos országgyűlési képviselő azon felvetésére, ami Borkai Zsolt életjáradékának megvonását célozta.

Steinmetz Ádám javaslatának az volt a célja, hogy erkölcstelen életvitel alapján is meg lehessen vonni olimpiai életjáradékot. Borkai Zsolt esetében ez az adriai orgia miatt merülhetne fel.

A MOB döntéséről beszámoló hvg.hu megjegyzi: a bizottság korábban azzal hárította el az olimpiai járadékról szóló kérdést, hogy erről a sportpolitikáért felelős miniszternek kell döntenie. „Az Emmi akkor azt közölte, hogy csak az veszti el érdemtelenség miatt az életjáradékát, aki büntetett előéletű, büntetőeljárás alatt áll, vagy próbaidőre bocsátották.” Ez Borkai esetében nyilván nem áll fenn, épp ezért nyújtott be Steinmetz külön javaslatot, amelyet a MOB most a fenti indokok miatt nem támogatott.

Azaz a szexbotrányba keveredett Borkai Zsolt, posztjáról lemondott győri polgármester továbbra is kapja életjáradékát a magyar államtól.

Forrás: 24.hu