Dr. Brenner Koloman: Fidexit

Fidexit
Hosszan elhúzódó, tragikomédiába illő huzavona után távozott a Fidesz az Európai Néppártból, még mielőtt kirúgták volna őket. Persze lehet, hogy Orbán univerzumában ez karakán lépésnek számít, de a valóságban a tényleges kizárást megelőzve, vagy azt követően is ugyanolyan szánalmas, ahogy immár véglegesen eloldalogtak a szélsőjobbra.
Ha úgy vesszük, ez legalább egy őszinte állásfoglalás a Fidesz részéről, de ha megnézzük, pontosan mi mellett és mivel szemben, az már komoly aggodalomra adhat okot: a Fidesz ugyanis ezzel végérvényesen hitet tett a gyűlölködés, a korrupció és a keleti autoriter rezsimek mellett, ezzel pedig megtagadta a jogállam, a polgári demokrácia és a keresztény szolidaritás alapértékeit, melyekre Európa felépült.
Világos, hogy ők szívesebben látnák Magyarországot az Európai Unión kívül, mi a magyar polgárokkal azonban nem hagyjuk, hogy a Fidesz kivezesse hazánkat abból a közösségből, ahová tartozik. A néppárti Jobbik azért dolgozik, hogy olyan európai jólétben és szabadságban éljünk, amilyet megérdemlünk!