Dr. Dávid Ferenc: A Fidesz rottyon van!

0

Olvasom az egyik ismert hírportálon, hogy – focinyelven szólva – a FIDESZ „kivásárolta” LMP-s szerződéséből Ligetiné Komáromi Gabriellát és a szintén ex-LMP-s Tempfli Józsefet, akik pillanatnyilag a szétzuhant, mikroszkopikus méretű zöldpárt önkormányzati képviselői. Az október 13-i önkormányzati választáson már hivatalosan is a kormányzó párt jelöltjei mindketten.

Hiába: átigazolni tudni kell, jó időben, jó ütemben, jó áron. Eddig rendben lenne a dolog, már korábban is sokan sejtettük, hogy az LMP megmaradt maroknyi tagságára nem igazán jellemző a klubhűség; tudnak ők egyszerre több pártot, több érdeket szolgálni.

Az árulások és az árulók számának felszaporodás egy kudarcos választás után (EP) szinte törvényszerű, egy utat tévesztett politikai formáció pedig könnyen szétzilálható. Az viszont meghökkentett, hogy az LMP ezt a szégyenteljes dolgot milyen ostoba módon reagálta le.

Kanász-Nagy Máté, a párt országos elnökségének titkára (tagja az LMP kilenc tagú vezető testületének, tehát főmufti) így nyilatkozott:

„Ez egy elég meglepő fejlemény. Azt is jelzi, hogy a Fidesz eléggé rottyon lehet.”

– A FIDESZ annyira „megrottyant”, hogy a három hónappal ezelőtti EP-választáson 13 kontinentális mandátumot (1.824.000 szavazat – 52,56 %) szerzett, míg az „életerős és virágzó” LMP egyet sem (75.498 szavazat – 2,18 %). A májusi 26- voksoláson a Mi Hazánk Mozgalom (3,29 %), a Kutyapárt (2,62 %) is megelőzte a tévelygő alakulatot.

– Arról sem szól a nyilatkozó, hogy ennek a folyamatnak milyen módon kívánnak véget vetni?! Vagy az várható, hogy az egész LMP villámgyorsan leigazol a FIDESZ-hez, és – a 2018 évi parlamenti választásokon tapasztaltak szerint – további mandátumokhoz segítik a kormányzó pártot? Erre a gondolatra is bornírt módon reflektált a titkár:”Ennyi misztikum ritkán fordul elő, ez nyilván kivételes eset”. Viccnek persze nem rossz.

– Az Elnökségi titkár arról nem beszél, hogy miért indít külön jelöltet a pécsi önkormányzati választáson az 1-2 százalékos párt? Gyengítik az ellenzéket, a pécsi illetőségű korábbi pártelnök (ma frakcióvezető), Keresztes László Lóránt vezérletével. Szégyen és gyalázat, hogy ezt teszik, de persze meg lesz ennek a böjtje: pofára esik az LMP (ez nem igazán érdekel), de bukhat a város is!

– Kanász-Nagy úr és vezető társai nem vették/nem veszik észre, hogy már minden épeszű és használható politikust vagy kizártak, vagy saját döntésük alapján elmenekültek a pártból. Jószerével csak azok maradtak, akik a politikai közösség végelszámolásában érdekeltek, ők a párt jövendő csőd –és felszámolási biztosai. Persze valami fogyasztható vagyonelem biztosan marad az LMP konyháján: talán egy tányér lötty. Többet nem is érdemelnek!

Szerző.: Dávid Ferenc Dr.