Dr. Donáth Ferenc belgyógyász, kardiológus főorvos: Hol vannak a maszkok?

Dr. Donáth Ferenc belgyógyász, kardiológus főorvos bejegyzése változtatás nélkül.

0

Hol van?
A magyar miniszterelnök bejelentette, hogy Kinából a járvány elleni személyi védelem céljából millió szám érkezett maszk. Csakhogy ennek már egy hete. Az én kórházamba nem érkezett! Sem maszk, sem szkafander, sem szemüveg nincs sem több, sem komolyabb, mint eddig volt. Csupán sebészi maszk lóg, ha log a nővérek álla alatt. Ezt a változatlan hiányt, máshonnan, más kórházakból is hallom, egyrészt mert érdekel, másrészt mert maguktól megírják a kollégák. Ha nincs a betegágynál dolgozóknál a FFP1-3 maszk, stb. , akkor hol van?
Állítólag százezrével érkezett tesz a COVID 19 vírus kimutatására. Csakhogy teszt végeztetése éppen úgy szűkös, mint eddig. Nem tartozik a gyógyító diagnosztikába, nem tartozik, a széleskörű szűrő-megelőző vizsgálatok körébe, kizárólag a hatósági eljárás keretében végezhető. Hol van a sok százezer teszt?
A magyar kormány 2 napja visszatartja a ‘klorokvin’ exportját Magyarországról. Állítólag több tonna áll belőle rendelkezésre. Állítólag 2 millió ember gyógyításához elég. De ez a “Delagil ” nevű gyógyszer nincs a patikákban, nincs a kórházakban, nincs ott, amikor a beteg szájába kéne tenni a tablettát. Hol van?
Már több, mint 10 magyar állampolgár halt meg e fertőzésben anélkül, hogy kapott volna Delagil ( klorokvin) tablettát. Lehet, hogy csak 5 maradt volna életben, de azok most is élnének. 261 beteg várja , hogy megkapja ezt a gyógyszert. Nem drága gyógyszerről van szó! 1 doboz ára kevesebb, mint 800 ft. Hol van?
Nem értem a magyar sajtót, nem értem a magyar ellenzéket, nem értem a magyar társadalmat; már rég zengeni kéne a kérdésnek újra, és újra: Hol vannak a tabletták!? Hol vannak a maszkok? Hol vannak a tesztek?

szerző. Dr. Donáth Ferenc