Dr. Kunetz Zsombor: Itt az ideje annak, hogy a miniszterelnök aspiráns Főpolgármester elrendelje a tömegközlekedési eszközökön a kötelező maszkhasználatot

Itt az ideje annak, hogy a miniszterelnök aspiráns Főpolgármester elrendelje a tömegközlekedési eszközökön a kötelező maszkhasználatot.
Bár az igaz, hogy Budapest rendelkezik a legnagyobb átoltottsággal, azonban a július közepi adatok szerint lakosságának közel 40 százaléka nincs beoltva még itt sem.
(Sajnos ez a legfrissebb adat azóta, de valójában nem sokat javulhatott a helyzet, hiszen azóta országosan csupán 3 százalék körüli emelkedést mutatott a beoltottak száma)
Budapest egy zsúfolt világváros, kiterjedt tömegközlekedéssel, amely utasforgalmát a képen mutatom, napi 4,5 millió utas szám jellemzi (adatok BKK).
Ha valahol van jelentősége a maszkviselésnek az a budapesti tömegközlekedés, hiszen itt akkor sem tud az ember arrébb állni, ha akar.
Éppen ezért teljességgel érthetetlen, hogy miért nem teszi kötelezővé a Főpolgármester a maszkviselést a tömegközlekedési eszközökön.
Értem én, hogy ez biztosan valamiféle politikai áldozattal jár, de ennek meg nem tétele meg valós áldozatokat fog mutatni.
Most kellene megmutatni a Kormánynak, hogy milyen egy felelős vezetés!

 

kép forrása: BKK. hu

 

 

Szerző.  Dr. Kunetz Zsombor MBA, volt légimentő főorvos és oxikológus.