dr. Vadai Ágnes: Újabb hangfelvételek bizonyítják – Orbán roma kapcsolatokért felelős kormánybiztosa nyíltan fenyegette és zsarolta az Országos Roma Önkormányzat tagjait

Alig egy hete, hogy kiderült, Orbán Viktor bizalmi embere, a roma kapcsolatokért felelős kormánybiztosként tevékenykedő Sztojka Attila megpróbálta megvesztegetni és megzsarolni az Országos Roma Önkormányzat több tagját. Mára újabb hangfelvétel került nyilvánosságra, amelyen a Belügyminisztérium kötelekéhez tartozó Sztojka fenyegetően kijelenti, hogy BM-esként konkrét információ vannak a jelenlévő képviselők magánéletéről, személyes kapcsolatairól, tartózkodási helyéről.

A Demokratikus Koalíció felháborítónak tartja, hogy az Orbán-kormány egyik kormánybiztosa nem elég, hogy vesztegetéssel, de nyílt fenyegetéssel és zsarolással próbálja együttműködésre bírni az Országos Roma Önkormányzat tagjait. A DK már az első hangfelvételek kiszivárgása után azonnali vizsgálatot és felelősségre vonást követelt, de mivel ez nem történt meg, és legújabban Pintér Sándor is hallgatásba burkolózott, most a miniszterelnökhöz fordulunk. Tudni szeretnénk, hogy igazat mondott-e Sztojka Attila és hogyan rendelkezhet egy kormánybiztos ilyen bizalmas információkkal? Orbán Viktor utasítására zsarolta-e meg tárgyalópartnereit Sztojka Attila? Van-e tudomása a miniszterelnöknek, hogy a kormánybiztosai milyen aljas módszereket használnak különböző egyeztetéseken? Tervez-e a miniszterelnök átfogó vizsgálatot elrendelni Sztojka Attila ügyében? Számíthatunk-e a nyíltan vesztegető és zsaroló kormánybiztos menesztésére? Ideje egyértelmű válaszokat kapnunk az Orbán-rendszer újabb mocskos botránya kapcsán. 

 

Szerző. dr. Vadai Ágnes
A DK frakcióvezető-helyettese, a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság alelnöke