Dr. Varga-Damm Andrea: Miért vagyok Jobbikos?

0

Az elmúlt években több száz ember kérdezte meg tőlem, miért vagyok én a Jobbikban. Egy-egy mondattal válaszoltam akkor, de ennek lelki alapjait soha nem tudtam elmondani. Most megteszem, s elmondom Nektek, mit jelent nekem a jobbikos lét.
Amikor még csak messziről láttam a pártot, nem lehetett megítélni, mi az az erőforrás, ami ezt a közösséget parlamenti párttá emelte. Amikor először egy-egy parlamenti képviselővel hét-nyolc évvel ezelőtt eszmecserét folytattam még szakértőként, mindössze annyit láttam, hogy ezek az emberek tenni akarnak egy szebb magyar jövőért. Érthető volt az, hogy erre egy közösség létrejött, hiszen nem vitás, hogy az előttünk járó nemzedék ellopta a magyar néptől a rendszerváltást. Kitermelődhettek Gyurcsányok, hazugságra jövőt építő Orbánok, megmaradhattak a kommunista bárók, meghatározhatják Hazánk népének jövőjét zavartalanul mindazok, akik idegen hatalmaknak és érdekeknek kötelezték el magukat.
Amikor már Vona Gáborral többet találkoztam, és beavatott gondolataiba, szándékaiba, kezdtem érezni, mi az az őserő, ami itt áll mögötte. De valójában akkor értettem meg, hogy mit jelent jobbikosnak lenni, amikor elkezdtem helyi jobbikos közösségekbe járni, amikor sok-sok órán keresztül beszélgetni tudtam ős jobbikosokkal. Akkor láttam meg, hogy ez a közösség több, mint hazaszeretet, több mint egy rendszer ellen való közös küzdelem, több, mint egy politikai erő, ez egy testvéri közösség. Legyen egy jobbikos akár Szombathelyen, akár Nyíregyházán, ha szembe találja magát egy helyzettel, szinte biztosan ugyanúgy reagál rá.
Ma számomra a legtisztább létforma, a legbiztonságosabb közösség a Jobbik közössége. A legszebb napjaim a családomon kívül akkor vannak, amikor valahol köztetek lehetek. Szívesen fogom meg a kezeteket, felszabadultan ölellek meg Benneteket, amikor találkozunk, és érzem, itt nem érhet semmi baj, mert pillanatok alatt ott a jobbikosok ölelő segítsége. Így hát, én nem engedhetem azt, hogy a jövő ne erre az erőforrásra épüljön, hogy bárki megpróbálja akár kívülről, akár belülről ezt lerombolni.