DRÁGA A VASÚTI ÁRAM, INKÁBB A KÖZUTAT VÁLASZTJÁK A SZÁLLÍTÁSHOZ

Az EU-s irányelvek alapján 2030-ra a közúti szállítás 30 százalékát át kellene terelni vasútra, és minden európai stratégia és előírás arra tolja a tagállamokat, hogy többet szállítsanak vasúton, mint közúton. A vasúti áram, az úgynevezett pályahasználati díjban megjelenő vontatási villamos energia ugyanis drága, annyira, hogy a nemzetközi vasúti szállítók egyre többször akkor is kikerülik Magyarországot, ha sokkal rövidebb lenne átmenni rajta.
Egy Szerbiából Szlovákiába menő szállítmányt például jelenleg olcsóbb Horvátországon, Szlovénián és Ausztrián keresztül körbevinni, mint átvágni vele Magyarországon.
Az áram a MÁV által fenntartott vonalakon drágult olyannyira, hogy ne érjen meg azt használni a külföldi cégeknek. A GYSEV ugyan olcsóbb, de üzemeltetési területük sajnos csak az ország északnyugati részére korlátozódik.
Ennek az oka, hogy a kormány nem élt az EU által felajánlott lehetőséggel, hogy a járványra tekintettel csökkentse vagy akár teljesen eltörölje ezeket a díjakat.
Ha az idén élni kíván a lehetőséggel, arra alig pár napja maradt, hiszen tagállamok idén június 30-ig jelenthetik be Brüsszelben a kérésüket. Mivel ez a MÁV-nak bevételkiesést jelentene, amelyet az állami költségvetésből kellene kipótolni, a mostani, megszorításokkal terhelt időszakban nem biztos, hogy erre hajlandóságot mutat a kormány.
Via index.hu