Drága lesz idén a külföldi nyaralás

A magyarok többsége, 57 százaléka idén csak maximum négy éjszakás, belföldi kikapcsolódással számol, mindössze 16 százalék tervez hosszabb külföldi nyaralást. Az utazástól nem a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások, hanem a pénzhiány tartja vissza a megkérdezetteket – derül ki a K&H Biztos jövő felméréséből.

A válaszadók56 százalék mondta, hogy nincs elég pénze a nyaralásra, míg az érvényben lévő korlátozások 25 százalékot tántorítanak el az utazástól, és mindössze 22 százalék tartja ezt korainak és kockázatosnak. A megkérdezettek 24 százaléka inkább más célra használná fel a megtakarításait, semmint utazásra, 7 százaléknak csak rövidebb utazásra lenne pénze, de inkább egy nagyobb útra gyűjt, míg 15 százaléknak egyszerűen nincs ideje a nyaralásra.

Drágább lesz a nyaralás, mint a járvány előtt

Habár látványosan erősödött az elmúlt napokban a forint az euróval szemben, de ez még így is nagyon messze van a 2020 előtti árfolyamszintektől. A forint erősödésének több oka is van, egyrészt a külpiacokon a dollár gyengülése, de sokkal inkább a jegybank beígért és másfél héten belül megvalósuló kamatemelése. A jelenlegi euróárfolyam ahhoz még kevés, hogy ne legyen drágább a külföldi nyaralás, mint volt két évvel ezelőtt, ám arra már elegendő, hogy reményt keltsen: lesz ez még olcsóbb is – írja a Népszava.

https://www.hazipatika.com/eletmod/utazas/cikkek/draga_lesz_iden_a_kulfoldi_nyaralas/20210607134512