Drágább a balatoni mint a görög tengerparti nyaralás.

0

Ezerszer érdemes meggondolni, hogy a kis félretett pénzünket a nyaralásra hol költsük el. És míg Görögországban szinte mindig strandidő van a nyár folyamán ez Magyarországról nem mondható el.
Hozzáértő szakemberek összevetették egy átlagos balatoni és egy átlagos görög nyaralás költségeit.
A Balaton csak egyetlen szempontból vezet. Az pedig az, hogy közel van. Viszont minden egyéb másban a görög tengerpart előnyösebb,de leginkább szállás és ellátás tekintetében.

A magyar strandokon komoly belépőt kell fizetni, míg Görögországban ez ingyen van.
Ha Görögországban megéhezel, két Euróért már kaphatsz egy gyrost pitában, ami elég kiadós, de ennyiért egy fél lángost sem tudsz megvenni itthon.Egy sajtos tejfölös lángos ára 1200- 1500 Forint, de lehet kapni egészségesebb ételeket is, mint például 100 g csirkemell salátával vagy rizzsel, melyért 2500 forintot kérnek majd el a kasszánál, ahol akár fél órát is várnod kell.

Összeszámolva az utazási költséget, szállást, belépők árát, étkezést, étel-és italfogyasztást egy ilyen 5 napos kiruccanás, akár fél millió forintba is kerülhet a szórakozni vágyóknak, a helyi adókról és az esetleges horgász napijegyekről nem is beszélve.
Görögországban nem kell horgászengedély sem. Bárhol strandolhatsz ingyen és bárhol horgászhatsz, ha épp olyan kedved van.
A görögök híresek a vendégszeretetükről, mosolygósak, kedvesek, nálunk meg inkább a gyűlölködés a gyanakvás veszi körül az embert.
Görögországban a bolti árak kb 10%-kal ugyan drágábbak, de náluk jobban is keresnek, a minimál-nyugdíj is 150 ezer forint, míg nálunk csak 28900.
A görög klíma csodálatos. Hiába van 40 fok meleg, mégsem izzadsz, viszont nálunk már 30 fokban is csak pihegnek az emberek. A tengeri lágy szélben nem érzed azt a forróságot. A víz garantáltan tiszta, strandolásra alkalmas már májustól, míg nálunk egy hetes hűvösebb idő is megritkítja a strandolók számát.
Ezer és ezer különbség van még, de a “mérleg” leginkább a tenger felé mutat.
Mindenkinek jó nyaralást!
OLKT