Drámai beismerést tett Kásler Miklós EMMI miniszter

Hatalmas bakit követett el az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere, aki elszólásával lebuktatta saját kormányát az oltottsági adatok kapcsán!

Ujhelyi István EP-képviselő közösségi oldalán számolt be arról, hogy Kásler hibázott, ezzel pedig végre kiderült, hogy a kormány birtokában van egy komoly és rendszerezett adatállomány az oltottsági adatokról,

MELYET AZONBAN ELŐTTÜNK TITKOLNAK!

A szocialista politikus szombati online sajtótájékoztatóján arra utalt, hogy Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter legutóbbi, montenegrói látogatása során – a kormány beszámolója szerint – bemutatta tárgyalópartnereinek azt a járványügyi tanulmányt, amely 3,7 millió magyar ember oltás utáni fertőzési és halálozási adatait tartalmazza. Ujhelyi ezzel kapcsolatban emlékeztetett, hogy immár három hete hiába várja a covid-betegek oltottsági adatait kikérő közérdekű adatigénylésére a választ a kormányzati illetékesektől, Müller Cecília tiszti főorvos azonban legutóbb további 45 nap haladékot kért a vészhelyzeti leterheltségre hivatkozva.

“Itt van a negyedik hullám és nem tudjuk, hogy mennyire vagyunk biztonságban. Más országokban épp az oltási kedv erősítése miatt hozzák nyilvánosságra a covidos betegek és elhunytak oltottsági adatait, csak nálunk titkolja ezt az információt a kormányzat” – fogalmazott Ujhelyi, hozzátéve:

KÁSLER MINISZTER ELSZÓLÁSA BIZONYÍTJA, HOGY A KORMÁNY RENDELKEZIK A RENDSZEREZETT ADATOKKAL, ÍGY EGYETLEN MUNKATÁRS TÖBBLETMUNKÁJÁRA SINCS SZÜKSÉG ANNAK ÖSSZESÍTÉSÉHEZ.

A szocialista EP-képviselő a sajtótájékoztatón közölte: a Kásler Miklós által hivatkozott tanulmány teljes nyilvánosságra hozatala érdekében, újabb közérdekű adatigényléssel élt a minisztérium felé, ennek törvényi alaphatárideje a napokban szintén lejár.

Ujhelyi szerint a kormányzat titkolózása mögött feltehetően a Sinopharm esetleges gyengébb hatásfoka állhat, amelyet titkolni akarnak, hiszen Magyarországon elsősorban épp azt az idős korosztályt oltották ezzel a vakcinával, amelynek körében még maga a kínai gyártó sem ajánlotta annak használatát és amely korosztályhoz most az elhunytak jelentős többségét sorolják.

“Nem vagyok hajlandó Müller Cecília kérésére még 45 napot várni. Minden egyes nap nagyobb számban veszítünk el honfitársainkat a kormány titkolózása és alkalmatlansága miatt. Hozzák nyilvánosságra az adatokat és a Kásler által hivatkozott tanulmányt! Elég volt a titkolózásból!” – fogalmazott Ujhelyi István, hozzátéve: ha az adatok ismeretében kiderülne, hogy a Sinopharm kevésbé volt hatékony az idősek körében, akkor tömegek jelentkeznének harmadik vagy épp első oltásra. Az MSZP-Párbeszéd európai politikusa szerint ezért kijelenthető, hogy minden újabb megbetegedés vagy haláleset a „kormány lelkén szárad.”