Drámai bejegyzést tett Juszt László

Évekkel ezelőtt megírtam, hogy a Komárom megyei közgyűlés volt elnöke, a Fideszes Völner Pál, egyben a Magyar Hajózási Szövetség elnöke is hogyan nyúlja le fiával közösen a hajózási üzletágat, amelybe gigantikus mennyiségű uniós és hazai milliárd ömlik.
Ez akkor mindenkit hidegen hagyott. Talán majd most…
Nyergesújfalun ötvenkilencezer négyzetméter dunai partszakasz lett a cégüké, ahonnan a Suzukikat behajózzák. Egy másik cégük résztulajdonos lett a dunai kikötőkben, Pesten is, amelynek egy része – hipp-hopp – “svájci” tulajdonba került. Egy olyan “svájci cég” tulajdonába, amelyik okozta a Hableány tragédiáját, s amelynek magyar ügyvezetője van. Így azután – igen nagy kérdés – hogy hozzájutnak-e valaha a tragédia áldozatainak rokonai valaha bármilyen kártérítéshez…
S hogy a dunai hajózás igazán jó bolt annak bizonyítéka, hogy Orbánék 2019-ben beszálltak. Az MPN az 51 százalékot megvette, s azzal a mozdulattal átadta a Rogán Antall által felügyelt Magyar Turisztikai Ügynökségnek. Aki a felügyelő bizottságba azonnal beültette mindenes bizalmasát, Szentgyörgyvölgyi Pétert.

 

 

Szerző és forrás. Juszt László