Drasztikus mennyiségű bőrt nyúznak le rólunk, és ez még csak a kezdet!

Az, hogy hétről-hétre egyre drágább lesz tankolni már nem hír, csak az, hogy mennyivel. A héten azonban kétszer is jelentős mértékben megemelkedtek az üzemanyagárak.

Szerdától a benzin literenkénti átlagára 4 forinttal, míg a gázolaj literenkénti átlagára 9 forinttal nőtt. Pénteken folytatódott az emelkedés – további 6, illetve 8 forinttal.

Időnkénti kisebb mértékű visszaesés mellett 2021 folyamán folyamatosan nőtt az üzemanyagok ára. Tendenciózus csökkenés továbbra sem várható.

 

A benzin literenként átlagosan 465 forintba, a házolaj pedig 478 forintba kerül. Mindkettő rekordmagas horrorár.

 

De ez kutanként akár 45 forinttal is eltérhet, tehát a benzin már bőven átlépi az 500 forintot is, főleg az autópályák mellett.

Sajnos az sem tudja elkerülni az üzemanyagáremelkedés hatásait, aki már rég letette az autót, sőt az sem, akinek még jogsija sincsen.

Ezek az árak ugyanis beleépülnek az amúgy is folyamatosan dráguló alapélelmiszerekbe, háztartási cikkekbe, de még az építőanyagokba is.

Ilyen magas benzin- és gázolajár mellett már igazán elvárható lenne, hogy a Fidesz-kormány lépjen valamit.

Ez esetben lemondhatnának az üzemanyagokat terhelő adók egy részéről, amivel az áremelkedés visszafogásával a teljes magyar lakosságot segítenék.

Mivel ezt nem lehet jól eladni a választási kampányban, Orbánék inkább magasról tesznek az elszálló üzemanyagárakra. Ennél olcsóbb trükkökkel próbálják megvenni a szavazatainkat.

 

 

(forrás: holtankoljak.hu)