Drasztikus nyílt levelet írt egy szegregációban élő roma nő Orbán Viktornak

A pápai Rigó-telep szegregátumában patkányok szaladgálnak a szemétkupacok közt. A lakók ellen kilakoltatási eljárások vannak folyamatban, de azt állítják, mondvacsinált indokkal akarják kizavarni őket az ég alá. Kolompár Erika és élettársa rokkantnyugdíjból élnek, annyi pénzük sincs, hogy a kilakoltatásukról szóló döntés elleni fellebbezéshez szükséges illetéket befizessék. Bár lakbértartozásuk már nincs, évekkel ezelőtt ötvenezer forint tartozás miatt indult ellenük eljárás. Az önkormányzat szerint kilenc éve jogcím nélküli lakáshasználók, ellenük végrehajtást kezdeményeztek.

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

 

Azért írok Önnek, mert nem látok más kiutat, csak magában látom a segítséget. Mi egy szociális bérlakásban élünk, amit 2002-ben adtak nekünk. Sajnos én nem olvastam el az apró betűs részt, ami 2012-ről szól, onnan nem hosszabbították meg a szerződésem, és most nincs szerződésem, és ki akarnak lakoltatni. Sajnos volt, hogy elmaradtam a lakbérrel, de mindig rendeztem, sokáig voltam munka nélkül. Mellette elhelyezkedtem a pápai kórházban, mint segédápoló. Azután volt egy lehetőségem, hogy tanuljak, és elvégeztem a szociális gondozói és ápolónői iskolát. Most pedig sajnos beteg lettem, és elvesztettem a munkahelyem, és rokkantnyugdíjas lettem. Sajnos csak járóbottal járok. Mivel mindkét térdembe protézis kell, mellette krónikus betegségben szenvedünk, én, és a párom pedig szívbetegségben és cukorbetegségben szenved.

 

Tisztelt Miniszterelnök Úr, kérem magát, hogy segítsen egy olyan családnak, aki rászorult a maga segítségére. Ha pedig el kell költöznünk, akkor biztosítsanak nekünk másik lakást, a Pápai Lakásügy. Mivel nincs hova mennünk és nem tudok albérletbe költözni, mivel nem tudom megfizetni, csak az én rokkantnyugdíjamból élünk, gyógyszerkiadásom pedig 15 000 Ft.

 

2021.09.16

 

Tisztelettel, Kolompár Erika

 

Tovább a teljes riport a 24.hu-n olvasható.