Drasztikus számok Olaszországból ismét!

0

760 új halálos áldozatról és 4668  új koronavírussal diagnosztizált betegről számoltak be az olasz hatóságok csütörtökön.

Szerdán 4782 új fertőzöttet diagnosztizáltak és 727 halálos áldozatról számoltak be, kedden 4053 új fertőzöttet és 837 új halálesetet jelentettek, míg hétfőn 812 halott és 4050 új fertőzött volt. A hétfői új fertőzöttek száma ezer fős csökkenést mutatott vasárnaphoz képest, ez volt sorban a harmadik nap, hogy mérséklődni látszottak az olasz számok. A tegnapi és a mai adattal együtt úgy néz ki, az új esetek száma a csökkenés után most újra emelkedést mutat. Európán belül a legtöbb fertőzött még mindig Olaszországban található, jelenleg az összes eset száma 115,242  illetve 13915 az összes áldozatoké.

Az ország folyamatosan próbál védekezni a járvány ellen, miután  karantén alá  helyezték Olaszországot, 3 hete bezárt  minden hely , ami nem gyógyszertár vagy élelmiszerbolt. Szerdán Roberto Speranza olasz egészségügyi miniszter szerdán jelentette be, hogy április 13-ig  meghosszabbítja  az olasz kormány a koronavírus-járvány miatt bevezetett  korlátozó intézkedéseket  is.