Duda Ernő professzor szerint csak maximum 2 millió magyar védett jelen pillanatban a többi olyan mintha oltatlan lenne

Duda Ernő szerint a védettségi igazolvány hatékony fegyver a vírus ellen, amely nemcsak a járvány terjedését lassítaná, hanem az oltottak számát is növelné.
Az immunológus és vírusszakértő az ATV Start című műsorában azt mondta: valójában csak maximum három millió védett ember van Magyarországon, ezért nagyon fontos lenne, hogy minél többen felvegyék az oltást, és éljenek a harmadik dózis lehetőségével is.

Szerinte nagyon félrevezető adat az, hogy hányan vannak beoltva koronavírus ellen Magyarországon.

 

A Szegedi Tudományegyetemen professzor immunológusa jelezte: sokan több mint fél éve kapták meg az oltást, a jelenleg használt védőoltások hatékonysága azonban – legalábbis hatvan év fölött – folyamatosan csökken, és fél év után gyakorlatilag semmissé válik.

 

DUDA ERNŐ HANGSÚLYOZTA: AZON A MÁSFÉL MILLIÓ EMBEREN KÍVÜL, AKI MÁR A HARMADIK DÓZIST IS MEGKAPTA, MÉG KÖRÜLBELÜL MÁSFÉL-KÉTMILLIÓ EMBERNEK VAN TÉNYLEGES VÉDETTSÉGE.

 

Duda szerint érdemes az influenza elleni védőoltást is felvenni, ugyanis a kettős fertőzések mindig nagyságrendekkel súlyosabbak, ezért mindenképpen el kellene kerülni ezt.

A koronavírus elleni oltás kötelezővé tételével kapcsolatban úgy fogalmazott: ha kötelezővé lehet tenni azt, hogy csak jogosítvánnyal lehet autót vezetni, és a részegen vezetőket szankcionálják, azt is el lehet várni, hogy egy egészségügyi dolgozó vagy egy pedagógus be legyen oltva, amikor potenciálisan halálos betegségről beszélünk.

Ugyanis aki nem oltatja be magát, az nemcsak saját magára jelent veszélyt, hanem mindenkire, akiket a jelenlegi eszközökkel nem tudunk megvédeni.

Advertisement