Dull Szabolcs: “nekem nincs titkolnivalóm!”

0

Az Index néhány napja elbocsátott főszerkesztője azt mondta: fideszeseknek és ellenzékieknek is megvan a telefonszáma, így nem tehet róla, ha időnként felhívják.

Az ATV Egyenes beszéd című műsorának keddi adásában az Index menesztett főszerkesztője, Dull Szabolcs volt a vendég.

Elmondta, hogy jelenleg jogi tanulmányaira koncentrál. A szerződése és a felmondása alapján, hat hónapig nem dolgozhat a médiában, így nem tud részt venni annak az új portálnak a kialakításában sem, amelyet a felmondott indexesek terveznek indítani.

Kérdésre válaszolva, elmondta: nem kapott felmentést a titoktartás alól, vannak dolgok, amelyekről nem beszélhet. A titoktartást Bodolai László íratta alá a lapvezetéssel.

Dull azt azonban többször is kijelentette, hogy neki nincs titkolnivalója; ő azért küzdött, hogy az Index olyan maradjon, amilyen mindig is volt.

A volt főszerkesztő úgy látja, akár napról-napra végig kellene vizsgálni, hogy mi történt az elmúlt napokban.

„Valaki az Index szerkesztőségét darabokra akarta szaggatni”

– fogalmazott Dull, hozzátéve: sokszor ő is csak kapkodta a fejét, ahogy teltek a hetek és jöttek a javaslatok, majd a múlt héten elbocsátották.

Beszélt arról is, hogy régóta ismeri Vaszily Miklóst, az Indamédia 50 százalékos társtulajdonosát (ettől a cégtől függ az Index működése gazdaságilag). Dull szerint Vaszilyról már a pályafutása alapján is tudni lehetett, milyen kötődésű, így arra gondolt,

ha ő megjelenik, az olyan üzenet a szerkesztőség felé, ami nem lesz megnyugtató.

A baloldali egyeztetésekről szóló vádakra Dull azt mondta: 12 éve politikai újságíró, parlamenti témákkal is foglalkozott, így fideszes és ellenzéki képviselők is tudják a telefonszámát. Arról pedig nem tehet, mondta, hogy egyes képviselők felhívják, hogy reagáljanak valamire.