Duplán fizetjük meg Orbánék árstopját!

Elszabadultak az élelmiszerárak. Ezt mindenki érezheti vásárlás közben. Orbánék árstopja május elején véget ér. Könnyen megeshet ezt követően, még durvább áremelkedések jönnek!

Az egész világpiacon komoly ingadozás van az élelmiszerek árában. A Orbánék kormánya bejelentheti a hatósági árak meghosszabbítást, vagy akár meg is szüntetheti.

Az árak felszabadításával 30-40 százalékos áremelkedés zúdulhat a fogyasztókra.

Milyen árakat látnak előre a gazdasági szakemberek? Több mint 1000 forintot kell majd fizetnünk egy liter napraforgóolajért, csirkemellet 3000 forint alatt nem vásárolhatnánk, de még a csirkefarhát is legalább 900 forint lenne.

Orbánék soha nem voltak jó matematikusok, ennek az emberek isszák meg a levét!

De ők nem csak nem tudnak jól kormányozni, hanem nem is akarnak. Csak a kommunikáció számít nekik, nem a valódi tettek.

Magyarország követi az EU-s árakat, csakhogy mi jóval szegényebbek vagyunk a szerencsésebb nyugati országok polgárainál. Egy kiló sertéshús termelői ára az eddigi 1,1 eurós árról 1,95 euróra növekedett Németországban. Ilyen árakra kell számítani nekünk is a közeljövőben, amit az egyre romló forintárfolyam tovább súlyosbít.

A szakemberek szerint van megoldás, de kérdés hogy elvárhatunk-e jó gazdasági megoldásokat egy olyan kormánytól, amelyik 12 évig saját zsebeit tömte és csődbe juttatta az országot.

A megoldást az élelmiszer-utalvány bevezetése lehetne a rászorulók részére, valamint az élelmiszerek általános forgalmi adójának csökkentése. Ez utóbbival egy nagy gond van.

Miből töltenék meg Orbánék a kiürített államkasszát, ha nem az adóból?

Azt nem várhatuk el, hogy Mészáros Lőrinc és Tiborc István pótolják a hiányt. Ez is majd a mi zsebünkből megy.

Ilyen jövőképpel, könnyen megeshet általános társadalmi elégedetlenség előtt állunk. A Fidesz-kormány majd elmondhatja magáról, hogy népharagba kormányozta Magyarországot.