Durva albérletdrágulás várható ismét Magyarországon

24,8 százalékkal voltak drágábbak az albérletek augusztusban, mint tavaly ilyenkor, Budapesten pedig 23,4 százalékos volt az áremelkedés – írja a KSH és az ingatlan.com közös lakbérindexében.

Júliushoz képest országosan 1,5 százalékkal drágultak a bérleti díjak, a fővárosban pedig 1,3 százalékkal. A jó hír, hogy a drágulás üteme lassul, ugyanis az előző hónapban még 2,3, illetve 3 százalékkal drágultak az albérletek.

Az ingatlan.com azt is megnézte, hogy már szeptember végén mennyiért lehetett találni bérelhető lakást: Budapesten 200 ezer forint az átlag.

  • A főváros három legdrágább helye a pesti Belváros, illetve Budáról a II. és a XII. kerület, ott 245-280 ezer forint az átlaglakbér.
  • A legolcsóbb része a városnak Soroksár, ahol 135 ezer forint az átlag, utána holtversenyben jön Kőbánya, Rákospalota, Pestszentlőrinc, Kispest és Csepel 150 forintos bérleti díjjal.
  • A megyeszékhelyek közül Székesfehérvár és Veszprém a legdrágább, ott szintén 150 ezer forintért kínálják a kiadó lakásokat. Debrecen 145 ezer forint, Tatabányán és Győrben 135-135 ezer, Szegeden 130 ezer, Miskolcon pedig 100 ezer forintért.

(via hvg.hu)