Durva autóbalesetet okozott tegnap délután a Fidesz-közeli TV2 ismert híradósa

A tiltótábla ellenére kanyarodott: két autót is lezúzott a Fidesz közeli TV2 híradósa- írta meg a Blikk

Autóbalesetet okozott Nika György. Az MTV korábbi brüsszeli tudósítója, a  Fidesz közeli TV2 Tények című műsorának szerkesztője valószínűleg nem koncentrált eléggé, amikor a Margit híd közelében, az Árpád fejedelem útjánál balra kanyarodott, holott azt ott tábla tiltja. Figyelmetlenségét a sajátja mellett két másik autó is bánta, szerencsére senki nem sérült meg, de a kár milliókra rúghat.

Hirtelen hatalmas csattanásra, éktelen dudálásra figyeltem fel séta közben. Ahogy odakaptam a fejem, láttam, hogy három autó ütközött, hirtelen nem is értettem, miként történhetett. Két megrongálódott autó állt egymás mellett, a harmadik velük szemben, ilyen elvileg nem történhetne – mesélte a Blikknek az egyik olvasó

Az ütközés erejét jól mutatja, hogy a légzsákok kinyíltak, talán ennek is köszönhető, hogy mindenki ép bőrrel úszta meg a kellemetlen kalandot.

A két vétlen autós azonnal kipattant a kocsiból, úgy tűnt, mindannyian jól vannak. A harmadik autó, egy régebbi Mercedes sofőrje később szállt ki.

A Blikk olvasója arról számolt be, hogy először a Fidesz közeli tv híradósa sem értette, mi történhetett. A többiek magyarázták, hogy nem fordulhatott volna be – folytatta a szemtanú.

A helyzet tisztázása érdekében rendőrt hívtak, és Nika György belátta, hogy hibázott, a helyszínre érkező rendőrök meg is büntették. „A baleset okozásáért a balra szabálytalanul közlekedő autó vezetője a helyszínen elismerte a felelősségét, így a bekanyarodás szabályainak megszegése miatt az intézkedő rendőrök a helyszínen megbírságolták” – írta megkeresésünkre a BRFK kommuniká­ciós osztálya.

A televíziós elismerte, valóban hibázott a szituációban: Egy dupla kereszteződésnél valóban rossz helyen fordultam balra, mert nekem zöldet mutatott a lámpa. Mint később kiderült, ennek ellenére ott nem szabad abba az irányba fordulni.

Miután megnéztem a táblát, elismertem a hibámat, még azelőtt, hogy a rendőrök kiérkeztek volna. Szerencsére senki sem sérült meg és az egyenruhások is roppant korrekten jártak el. Nagyon sajnálom a történteket – mondta a Blikknek Nika György.

via. blikk.hu