DURVA DRÁGULÁS – Ennyi lehet hamarosan a tojás ára:

Szakértők szerint 80 forint is lehet a tojás ára, de emelkedhet a kenyér és a hús ára is.

Már most annyiért adják a tojást, mint még soha… a háború okozta bizonytalanság miatt. Egyik hónapról a másikra majdnem 15 százalékkal nőtt az ára: a KSH legfrissebb adatai szerint áprilisban már 588 forintba került egy doboz tojás.Magyarországra alig kell külföldi tojást behozni, ám a magyar termelők egyre többet kérnek érte. Erre pedig az lehet a magyarázat, hogy ismét madárinfluenza tombol az ország délkeleti megyéiben.A takarmány már majdnem kétszer annyiba kerül, mint egy éve, egy tonna búzáért 150 ezer forintot is kérnek az árútőzsdén. A tojás bolti ára további tíz százalékkal is emelkedhet a boltokban a következő hónapokban  állítja a szakértő. Ám ezen kívül többe kerülhet a kenyér, a hús, illetve a tejtermékek ára is emelkedhet.

A legolcsóbb tojások akciósan sem lesznek 55-60 forintnál alacsonyabb árszinten. Ami a jellemző az inkább a 80 ft/darabos tojásárszint, ami valóban meghökkentő emelkedés– nyilatkozta az RTL Híradójának Raskó György agrárközgazdász.

Kiemelte, hogy 2022-ben biztosan nem lesz visszarendeződés az élelmiszerek árát illetően, a Világbank is további áremelkedést jele: a 23 százalékot is megközelítheti az élelmiszer drágulása.

DURVA DRÁGULÁS – Ennyi lehet hamarosan a tojás ára: