Durva információkat osztottak meg Homonnay Gergely halálának kapcsán

Homonnay Katalint felzaklatta az olasz rendőrség hozzáállása, mivel őt meg sem keresték. Szerinte a testvére kigyógyult rákbetegként sosem nyúlt volna kábítószerekhez.

Ahogy arról korábban az Index is beszámolt, Homonnay Gergelyre egy római privát klub törökfürdőjében talált rá holtan még szombaton a klub egyik alkalmazottja, aki azonnal segítséget hívott. Az olasz sajtó első információi szerint az író halálát szívleállás okozta.

Az olasz rendőrség nyomoz az ügyben, azóta kihallgatták a Bananon klub vezetőit. Az olasz sajtó úgy tudja, Homonnay Gergely testén külsérelmi nyomot nem találtak, ugyanakkor a klub öltözőjében, a holmijai között egyelőre nem azonosított, kábítószergyanús szerek (porok és folyadékok) voltak.

Később kiderült, hogy a Demokratikus Koalícióval szimpatizáló, a közéleti kérdésekben is rendszeresen megnyilvánuló Homonnay Gergely még életben volt akkor, amikor a mentő kiérkezett hozzá.

Az író Németországban élő nővére, Katalin teljesen összetört a hírek hallatán, akit az olasz rendőrség hozzáállása is felzaklatott.

A nő a közösségi médiában határozottan azt állította, hogy Homonnay Gergely nem kábítószerezett, ugyanis öccse korábban már kigyógyult a rákból, így „nem engedhette meg magának, hogy ilyen életmódot folytasson”.

A lányomra talált rá az olasz rendőrség, engem meg sem kerestek. Németországban élek, még fel sem fogtam a történteket. Nem tartom korrektnek az intézkedéseket, hiszen meg sem kérdeztek semmiről!

– közölte a Blikk megkeresésére Homonnay Gergely testvére.

(via Blikk)