Durva leleplezés: Kiderült Orbán és Putyin közös titka! – Ebből most fideszes menekülés lehet!

Eddig senki sem tudta, miért adja hétszeres áron az orosz gázt a Fidesz-kormány. Most viszont minden kiderült!

Kiderült, miért drágította hétszeresére az orosz gáz árát Orbán Viktor kormánya! A titokról Jávor Benedek, a Párbeszéd uniós tanácsadója egy Facebook posztban rántotta le a leplet. Az volt európai parlamenti képviselő világosan leírta, hogy

ORBÁN RULETTEZETT AZ OROSZ GÁZ ÁRÁVAL ÉS VESZÍTETT! EZÉRT KELL MOST HÉTSZERES ÁRAT FIZETNIÜK A CSALÁDOKNAK!

Az történt, hogy a Fidesz-kormány az orosz gázszerződésben az árat a holland gáztőzsdei árhoz kötötte. Ezzel Orbánék bődületes hazárdjátékot vállaltak: ha a gázár esik, Magyarország olcsóbb gázhoz juthat és elmondhatja, hogy az orosz barátság micsoda előnyöket jelent. Ha viszont emelkednek a gázárak, irtózatos drágán kapjuk a gázt.

A FIDESZ-KORMÁNY A GÁZ ÁRÁNAK CSÖKKENÉSÉRE FOGADOTT, DE A GÁZ BRUTÁLISAN DRÁGULT!

Az ellenzéki politikus szerint ez olyan volt, mintha a rulett asztalnál az összes zsetont a feketére tolták volna be, csakhogy a piros jött ki: a tőzsdei gázár kilőtt, itt hagyva az országot egy katasztrofális gázszerződéssel.

Jávor Benedek arra is emlékeztet, hogy mindezt előre lehetett volna látni: „az új, hosszú távú gázszerződést ugyanis 2021. szeptemberében kötötték meg, amikor az oroszok már elkezdték manipulálni a gázpiacokat, csökkentve az európai szállításokat, a háborúra való készülés jegyében, az árak pedig emelkedőben voltak. A politikus szerint két eset lehetséges: vagy

PUTYIN HÜLYÉRE VETTE A MAGYAR KORMÁNYT, ÉS BELEUGRASZTOTTA A SZERENCSÉTLEN BALEK ORBÁNT ÉS SZIJJÁRTÓT EGY KATASZTROFÁLIS KIMENETELŰ SZERZŐDÉSBE,

vagy ellenkezőleg: elárult olyasmiket, amikből ki lehetett következtetni, hogy baj lesz, a magyar kormány pedig ennek tudatában szerződött le így, lényegében most a hétszeres árat fizető magyarok finanszírozzák az oroszok háborúját!

Azt már mi tesszük hozzá: akárhogy is van, ha ezt sokan megtudják,

EBBŐL A BOTRÁNYBÓL FIDESZES MENEKÜLÉS IS LEHET!

Orbánék is tisztában vannak azzal, hogy ha kiderül, azért kell hétszeres gázárat fizetniük a magyar családoknak, mert ők ruletteztek a gáz árával, akkor még a saját híveik is ellenük fordulhatnak. Jávor Benedek is úgy véli:

AZÉRT RENDEZNEK ORBÁNÉK NEMZETI KONZULTÁCIÓT MILLIÁRDOKÉRT, HOGY A SAJÁT BŰNÜKET RÁFOGJÁK A SZANKCIÓKRA!

Pedig valójában a jelenlegi gázkatasztrófa a totálisan becsődölt, ostoba magyar Orbán-kormány hibája, amely egy egész ország gázellátásával rulettezett.