Durvul a helyzet Olaszországban, leállhat egész Milánó, lezárhatják a határokat is!

0

Tombol a koronavírus nem olyan messze tőlünk. Észak-Olaszországban is megállíthatatlanul terjedni kezdett az eredetileg Kínából érkező járvány és az ott élőknek olyanokat kell megtapasztalnia, amit alighanem évtizedek óta nem látott az ország. Többen is életüket vesztették a koronavírus miatt Itáliában is, nem kérdés, hogy a vírus kiszabadult Kínából.
„Érezni a pánikot” – mondta az Indexnek vasárnap este Lakos Tamás, aki Nyugat-Milánóban van, ott jár egyetemre. Észak-Olaszország több tartományában is katonák által biztosított karantént kellett felállítani vasárnap a koronavírus miatt, ami eddig több mint 100 embert fertőzött meg, hárman meg is haltak. Olaszország jelenleg a legfertőzöttebb európai ország. Több helyen már rendkívüli intézkedéseket hoztak, korlátozzák az emberek mozgását, a velencei karnevált is.

A hangulatról azt mondta, nagyon labilis a helyzet, minden nagyon gyorsan történik, nincs elég idő a felkészülésre. Ő azt tapasztalja, hogy az emberek mérgesek, a kormányt, a hivatalokat hibáztatják, hogy nem tettek meg mindent, hagyták a vírust elburjánzani. Szerinte az emberek sokkal szigorúbb intézkedéseket várnak, akár a határok lezárását is, amire – mint mondta – sokan számítanak.

Egy másik, Torino mellett lakó olvasónk azt írta, az ő cégénél is kihirdették, hogy amíg máshogy nem döntenek, senki ne menjen dolgozni, aki tudja, próbálja távmunkával, telefonon, videóhívásokkal elintézni az ügyeit.