Egész Magyarország Orbán ellen fordult!

Ugyan újabb Nemzeti Konzultációt indít a kormány, ám olyan, a társadalmat foglalkoztató ügyekre eszük ágában sincs rákérdezni, mint a Fudan Egyetem budapesti kampuszának kérdése. Karácsony Gergely és Baranyi Krisztina megtette helyettük, meg is jöttek az eredmények.

Az ellenzéki pártok népszavazási elgondolását a Fudanról, megakadályozta a veszélyhelyzet, ezért a konzultáció mellett döntöttek.

 

Az aHang konzultációját június 4. és 13. között lehetett kitölteni online vagy több fővárosi csomópontnál.

TÖBB MINT 30 EZREN TÖLTÖTTÉK KI

a kínai egyetemről szóló konzultációt, és elég egyértelmű lett a végeredmény, ugyanis

A FŐVÁROSIAK 99 SZÁZALÉKA NEM SZERETNÉ,

hogy a magyar állam pénzéből épüljön meg Kína országunkban való befolyás szerzésének újabb lépése.

 

„Az a helyzet állt elő, hogy bár ez egy nagyon egyértelmű véleménynyilvánítás (…), a kormány nem vette le azt a két törvényjavaslatot a Parlament napirendjéről, amely a Fudanhoz tartozó alapítvány létrehozásáról és a vagyonátadásokról szól, ezzel bebetonozva a Fudant a választásokig”

 

– nyilatkozta Baranyi Krisztina.

 

Eléggá árulkodó az is, hogy a két törvénytervezetet az éj leple alatt akarják elfogadni a Parlamentben. Karácsony gergely azzal egészítette mindezt ki, hogy

„BUDAPESTEN NINCSEN SEMMILYEN ÉRDEMI TÁMOGATOTTSÁGA ANNAK A BERUHÁZÁSNAK, AMIT A FIDESZ AKAR RÁKÉNYSZERÍTENI BUDAPESTRE, A IX. KERÜLETRE, ÉS AZ ORSZÁGRA.”

A főpolgármester kijelentette, hogy a veszélyhelyzet után a fővárosi és kerületi népszavazások mellett országos népszavazási kérelmet is benyújtanak, mert úgy vélik, a beruházás az egész országot érinti, így nem csak a budapestiek véleménye a fontos. A járványügyi intézkedések enyhítése után az első nagyszabású tüntetés is a Diákvárosért, és a Fudan elleni megmozdulás volt.