Egy árulás margójára! (kicsit erős írás)

0

Kedves Victorné Dr. Kovács Judit!
Több mint 4 éve ismerlek! Volt időm és lehetőségem, hogy többféle arcodat megismerjem! A behízelgően kedves mosolygósat, az igazság bajnokaként előadott harciasat, a lelkiismereti válságban szenvedő sajnáltatósat, a bizalomba férkőző kitárulkozósat, és így utólag látva, a törvényi kötelezettségeire fittyet hányó szabotálósat. Egy biztos, mindig az érzelmeid diktálták az agyad feletti kontrollt. (szerintem!) Ismertük Fidesz iránti állhatatos elkötelezettségedet, amitől soha senki nem akart eltéríteni, átállítani a másik oldalra. Tiszteletben tartottuk pártod iránti hűségedet és ahhoz való ragaszkodásodat, még ha kálváriádat látva érthetetlen is ez a mi szemünkben. Olybá tűnik számomra, mintha kicsit mindig megkésve esne le a tantusz nálad, és a politikai következetesség nem lenne erős oldalad. Hisz szolgáltad László Tamást, mi több intrikái és emberi silánysága ellenére hatalomba segítetted őt, a belső viszályok közepette, amihez ki tudja mennyi közöd volt! Persze általa Te is képviselő lehettél. Majd ráébredtél, hogy magasröptű értékítéletedbe valahogy ez az ember nem illik bele! Igazságérzeted megszólalt valahol, vagy felcsillant a lehetőség, amikor ráeszméltél, hogy a „Dk-s”(!) Hajdu Lászlót a saját pártod frakciója – mentorod vezetésével – ki akarja nyírni, a jegyző Lamperth Mónika támadásán keresztül.
Így 180 fokot fordulva ezek után szolgáltad Hajdut, aki által persze már alpolgármester lehettél! Azért ez már valami, hisz 35 évesen irányítani egy kerület vezetését, az nem kis kihívás! Főosztályvezetőket dirigálni és kritizálni, igazgatókat, előadókat utasítani és ugráltatni ilyen fiatalon, azért nem csekély mértékben fényezi az ember egóját. Szemmel láthatóan élvezted ezt a helyzetet, annak ellenére, hogy sajnálva magadat majd belefulladtál az önkéntesen magad alá söpört feladatokba. Elvesztél a részletekbe, és nem bíztál senkibe! Szerinted mindenki hülye és korrupt, csak Te vagy a helikopter… Csak közben elfogyott körülötted a levegő, mert nagyon sokan csalódtak benned!
Ennek egyenes következményeként újból Te lettél az áldozat a saját nézőpontodból. Mikor erre ráeszméltél, már Te magad akartad kinyírni azt a jegyzőt, akit Pintér Gáboron és akkori frakciódon keresztül volt főnököd László Tamás is megkísérelt. Sokan gondolhatják jogosan fenemód furának, hogy ami Hajdu esetében nem volt ínyedre, azt most magad kezdeményezed annál a Németh Angélanál, akit állítólag támogattál polgármesterré választása során! Hogy ebben a történetben Te, vagy a Fidesz lett a tyúk vagy a tojás először, az még rejtély, de lényeg, hogy a célt tekintve egymásra találtatok. Mindegyikőtök használja a másikat valamire elvtelenül, és számítóan, bemutatva a politikai mocskosság valamennyi színárnyalatát. De hát ebben jó mesterre találtatok mindegyik pártelnökötök személyében! Most már Te is újból fideszes paneleket használsz, „dékázol”, játszod az igazság bajnokát, sértettséged remegő hangú gyermeteg pimaszsággá fajul hozzászólásaidban, kényszeredett mosolyok kíséretében. Mindeközben nagy bátran már két ízben TARTÓZKODTÁL a költségvetés megszavazása kapcsán mindentől, ami felelősség, ami elmulasztott lehetőség volt számodra . Mindenki szemében a szálkát is meglátni nem nagy kunszt, miközben a sajátodban a gerendát sem veszed észre! Még azt sem mondom, hogy minket árultál el, hisz sosem tartoztál közénk. Te azokat árultad el, akik örültek Neked, mert hitték, hogy a becsület a tisztesség útjára léptél, saját bőrödön megtapasztalva pártod csalárd, ocsmány módszereit. Meg azokat az embereket, akik bíztak abban, hogy valójában az ő érdeküket tartod szem előtt, az ő fizetésüket, az ő gyerekeik bölcsődei, óvodai felügyeletének biztosítását, a megkapható és utalható segélyeket, a kerület nyugalmát és biztonságát. Ehelyett láthattak egy mosolygós hátba támadót, akinek munkaköri kötelessége lett volna a polgármester munkáját segíteni, érdemi tárgyalásokat folytatni, javaslatokkal élni költségvetés ügyben, és nem utólag lamentálni, politikailag zsarolni, és hajánál fogva előráncigált ötleteléssel pénzeket elvonni gyerekektől és az őket támogató, valódi munkát végző civil szervezetektől utólagos javaslataidban. Felelős vezetőként nem ez lett volna a dolgod!
Szomorú vagyok amiatt, hogy erre az intrikus arcodra fogunk a legtöbben emlékezni. S legfőképpen arra, hogy ártatlan őzikeként nézel ránk, amikor bajban vagy, aztán viszont kígyóként sziszegsz, ha úgy hiszed, megerősödtél. Nem is annyira a pávatáncod az elszomorító, hanem az, hogy Te miattad egy egész kerület lakossága lesz kárvallottja döntésednek. Sajnálom, hogy mindezt az elmúlt hetekben történtek ismeretében voltam kénytelen leírni. Kívánom, hogy további életedben fiatal korod ellenére megfontoltabb és bölcsebb légy, hisz esküd alapján sok-sok ember felé kell elszámolnod lelkiismereteddel. Azzal a lelkiismerettel, amiről Te magad akár azt is hiheted, hogy patyolat tiszta, de nézz majd azok szemébe, akiknek pár ezer forint is számít, és akik tudják, hogy ez rajtad múlt!

Vera Tóth/facebook