Egy Covid intenzív osztályos orvos ismét kitálalt

  • Egy intenzív osztályon dolgozó orvos elmagyarázta nekünk, hogy miért lehet akár 95 százalékos is a halálozás a lélegeztetőre került koronavírusos betegek körében.
  • Nem az orvosok hibája, de nagyon megviseli őket, hogy minden tudásuk ellenére is sok beteget veszítenek el.
  • Szakmai magyarázat, de laikusok számára is érthetően.

„Nekünk olyan pszichés teher ez, amely során mindannyian a szakmánk kudarcát, a tehetetlenséget, a teljes orvosi hivatásunk és hitvallásunk megkérdőjelezését éljük meg” – mondta lapunknak egy orvos, aki a legsúlyosabb állapotban lévő covidos betegekért küzdő intenzív osztályok egyikén dolgozik.

Nem riogatni akar, nem is szivárogtatni. Azért kereste meg a szerkesztőségünket, mert úgy érezte, hogy az egyik cikkünkben az orvosokat tesszük felelőssé azért, mert nagyon magas, akár 95 százalékos is lehet a halálozás a lélegeztetett koronavírusos betegek körében.

„Mi kidolgozzunk még a lelkünket is a betegekért, a bűnbakok pedig ennek ellenére ismét mi vagyunk?” – tette fel a kérdést a szerkesztőségünket megkeresve az orvos.

A cikkben szereplő adat abból a részletes problématérképből derült ki, amit a covid-ellátásban tapasztaltakról állított össze a Magyar Orvosi Kamara állított össze Pintér Sándor belügyminiszter (!) kérésére.

Gyorsan tisztáztuk, hogy eszünk ágában sincs az orvosok nyakába varrni, hogy miattuk halnak meg betegek az intenzív osztályokon, és az egészségügyben dolgozókat sem akarjuk megtenni bűnbaknak. Mi nagyon szívesen bemutatnánk az emberfeletti munkájukat, erre viszont nincs lehetőségünk, a kormányzat ugyanis nem engedélyezi azt.

Azt a lapunkat megkereső orvos sem tudta megoldani, hogy bemehessünk, de ezután részletesen beszámolt arról, hogy mi történik az intenzív osztályokon, és miért halnak meg nagyon sokan a koronavírus-fertőzöttek közül.

A cikk tovább a 444 oldalán olvasható.