Egy értelmetlen és ellentmondásos történetet (intézkedést) osztok meg, amely olyan friss, hogy ma történt!

0

Ma érkeztem Magyarországra a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérre. Ingázó munkavállaló vagyok, mivel rendszeresen utazok ki külföldre és vissza Magyarországra.
Tehát ma a reptéren elrendelték a 14 napos házi karantént a szàmomra. Persze teljesen egészségesnek érzem magam és a reptéren lázam se volt amikor megmérték. Mutattam a munkaszerződésemet, a holnaputáni repülőjegyem az intézkedő rendőrnek, de nem vette figyelembe. Most figyeljetek mit mondott! Mivel repülővel érkeztem Magyarországra, ezért kötelező a házi karantén! Ha autóval jöttem volna be, akkor nem kellene bevonulnom karanténba! Na ezt nem mondja komolyan?! És de…
(Amikor kitört a járvány akkor is karanténba kellett vonulnom, de akkor még pár nap múlva az illetékes hatóságtól korábban már kaptam méltányosságból (munkàm végett) karantén megszüntetéséről hatarozatot.)
Azt mondta a lakhely szerinti Kormányablaknál kell kérvényeznem a méltányossági megszüntetést a karanténnak. Telefonáltam is, de ott azt mondták az ORFK az illetékes. Jó, személyesen elmentem a Teve utcába. Ott persze nincs személyes ügyintézés. Telefonon 2 órán keresztül nem tudtam elérni senkit. Vicces volt, mert az ORFK épületében az aulában hívtam az épületben lévő telefonszámot. Nagy nehezen sikerült beszélni az illetékessel. Az viszont vissza irányított a reptérre, hogy csak a kiállító hatóság vonhatja vissza a karantént. Aztán átküldtek a panasz irodára. Egy zárt üveg ablakon keresztül beszélgettünk mikrofonon. Első kérdése az volt a rendőrnek, hogy miért nincs rajtam maszk?! Rajta se volt!!!! Amúgy meg zárt üvegablak!!! Ott meg azt mondták, hogy a police.hu oldalon tudom igényelni csak e-mailben a feloldást, ami több napot is igénybe vehet. Nekem arra nincs időm, hiszen, szerdán repülnék vissza.
Hívtam a Magyar Kormány vírusos oldalát is, ahol szintén ezt mondták, hogy a reptérre kell vissza mennem.

Tehát mindenki mindenkire hárítja a felelősséget és nem történik érdemi előrelépés! Most a vonaton vagyok és utazom a lakóhelyemre, ami 180 km-re van Budapesttől, hogy karanténba vonuljak. Aminek semmi értelme és csak arra jó, hogy anyagi kárt okozzon nekem, a családomnak és persze a munkáltatómnak, mert Ők várnak vissza szerdán dolgozni.

További érdekesség a repüléssel kapcsolatban. Utazás alatt az utasoknak is kötelező a maszk viselése. Ahogy felszálltunk a légiutaskisérők elkezdték árulni az ételt-italt persze jó pénzért. Kérdeztem, ha veszek valamit akkor utazhatok maszk nélkül? Igen… 5,50 euró lesz.
Akkor ez most, hogy is van?!

Úgy gondolom, hogy teljesen hülyének nézik az embereket és sokan a többségük be is hódol ennek a sok dilettáns intézkedésnek. Félnek az emberek, mert meg vannak félemlítve. Ennek véget kell vetni, mert ez csak rosszabb lesz…

Házi karantén 2. nap.

COVID-19 avagy a szabadság ára 39.000 Ft!!!
Mivel nem hagytam annyiban a dolgot, hogy úgy játszanak az emberrel a hatóságok, ahogy kényük-kedvük tartja, ezért tovább mentem.
Hívtam a kórházat, hogy szeretnék corona vírus tesztet készíttetni, hogy úgy talán kiengednek a karanténból. Kórház azt mondta nem csinálnak, a házi orvosok hatásköre és még igazolást is adnak. Hívtam a házi orvosom… kiröhögött a telefonba (ironikusan értve). Azt mondta, hogy nekik se arra alkalmas felszerelésük, se engedélyük nincs, hogy a tesztet elvégezzék. 😯
Oké, tovább mentem. Egy jogász azt tanácsolta, hogy csináltassak magán kórházban tesztet.
Felkerestem a lakóhelyemhez legközelebb eső olyan klinikát, ahol ilyen tesztet elvégeznek. Ma kaptam is időpontot.
Viszont a karanténból csak hatósági engedéllyel lehet eltávozni. Ezért kértem a helyi Kormányablaktól egy engedélyt, hogy orvoshoz elmehessek. Kaptam is egy útvonal engedélyt amivel a lakóhelyem és a klinika között utazhattam. Ha esetleg rendőri ellenőrzés lett volna ezzel igazolni lehet a karantén elhagyását.
A magán klinikán 15 perc alatt meg is lett a COVID-19 tesztem eredménye. Vérvétellel történt. Ebben kimutatták, hogy sem az elmúlt 4-6 hétben, sem most nem voltam illetve nem vagyok a COVID-19 vírussal fertőzött!
Erről kaptam egy igazolást, amelyet elküldtem a helyi Népegészségügyi Osztályra, ahol 2 órán belül kiállították részemre a hatósági karantén megszüntetéséről szóló határozatot.
Megjegyzem, hogy nagyon készségesek és valóban segítőkészek voltak, amit nagyon köszönök nekik!
Tehát ezzel a határozattal és a negatív COVID-19 teszttel a kezemben holnap reggel elhagyhatom Magyarországot!

Tanulság? A teszt elvégzésének díja, a sok utazás, telefonálás 39.000 ft-omba került! Ennyit vett ki Magyarország Kormánya az a bátor 133 ember a családom zsebéből! Indokolatlanul!!!
Továbbá az egész napos rohangálás, utazás, stressz amellyel 2 napot elvettek az életemből!
Ezek után van még valakiben kétség, hogy valójában miről is szól a COVID-19-el kapcsolatban hozott tömeges, napról-napra változó törvényhozás?!

Kerekes Zsolt

Egy vélemény:

Sarolta Török Szerintem azt akarja a kormány elérni hogy a külföldön dolgozó magyar ne tudjon vissza menni,így elveszti a kinti munkáját,majd szépen itthon fog munkát keresni!