Egy exjobbikos független simán legyőzte a Fidesz jelöltet

Végre ide eljutottunk, nem számít ki milyen színű, szagú. Mindegy már, csak a fidesz-rezsimet küldjük végre oda ahová való: a pöcegödörbe.
Majd utána lehet párt-politizálni, remélhetőleg egy normálisabb, pártpolitizálásra alkalmasabb toleráns világban.Hajdúszoboszlón vasárnap időközi önkormányzati választást tartottak a 8-as számú egyéni választókerületben (EVK), mivel a tavaly megválasztott Török Péter Endre, a Fidesz-KDNP–Hajdúszoboszlói Gazdakör–MI Hajdúszoboszlóért képviselője januárban lemondott mandátumáról. A leköszönt önkormányzati képviselő előzőleg 34,46 százalékkal nyerte meg a körzetét.

A mostani voksolásnak nem volt nagyobb tétje, hiszen a várost irányító, a Fidesz vezette koalíció kényelmes többséget tudhat magáénak a képviselő-testületben. A Helyi Választási Bizottság (HVB) az időközi választást előbb április 26-ra írta ki, majd a koronavírus-járvány miatt szeptember 13-ra halasztotta.

A szavazásra jogosult 2597 választópolgár 28,9 százaléka, 750 fő ment el szavazni vasárnap. A független Jónás Kálmán szerezte meg az érvényes voksok 47 százalékát. Nagy Balázs, a Fidesz-KDNP–Hajdúszoboszlói Gazdakör–MI Hajdúszoboszlóért jelöltje 36,5 százalékot kapott, az MSZP, a Párbeszéd támogatását is élvező momentumos Kovács Tibor pedig 16,5 százalékot – tájékoztatott a Debreciner.

https://www.facebook.com/kobanyablues.kobanyablues/?eid=ARB5YJK5fs-0LXw6OS3VCv7Nt_BtQba7vBE-UgfCi4XltzFSWcEqLBmREU1VW1q3SmLcxi6JXewhooBr